Ustvarjamo in plemenitimo ambiente že od leta 1665. V dolgoletni tradiciji Rogaška s privlačnimi ter sodobnimi kristalnimi izdelki plemeniti naše domove ter ponuja nepozabna darila, ki nikoli ne izgubijo sijaja.

STEKLARNA ROGAŠKA D.O.O.
ULICA TALCEV 1
3250 ROGAŠKA SLATINA, SLOVENIJA

 

ID ZA DDV: SI46716343

  /  Blog novice   /  VRHUNSKO DOŽIVETJE KULINARIKE

VRHUNSKO DOŽIVETJE KULINARIKE

Na turistični atrakciji stolp Vinarium Lendava se je odvila Večerja z razgledom, ki je posamičen dan 30 gostom pričarala vrhunsko doživetje kulinarike in lokalnih vin na 344 metrih nadmorske višine ob razgledu na štiri dežele. Goste večerje z razgledom je tako najprej, pred samim vhodom na stolp, pričakal sprejem z osvežilno limonado, postreženo iz peninskih kelihov serija Armonia ter pozdravom iz kuhinje, nato pa je na razgledni ploščadi sledil štirihodni meni, ki ga je pripravil kuharski šef Leon Pintarič iz Gostilna Rajh. Gostje so izbrana lokalna vina srkali iz vinskih kelihov Armonia. Vsaka miza je ob zaključku triurne večerje prejela tudi fotografijo in darilo Steklarne Rogaška.

Serijo Armonia sestavljajo kelih za belo in rdeče vino, kelih za penino, degustacijski kozarec in kozarec za vodo. Posebnost teh kelihov in kozarca je oblika z vdrtim dnom, ki omogoča, da se vonj vinu razvije do dvakrat hitreje kot v ostalih vinskih kelihih. Takšne kelihe je možno izdelati le ročno, kar znajo le najboljši steklarski mojstri Steklarne Rogaška. Izdelke iz omenjene serije lahko najdete tudi v izbranih restavracijah po Sloveniji, tudi v restavracijah z Michelinovimi zvezdicami.

Vinske kelihe Rogaška lahko najdete tudi v spletni trgovini ali obiščete naše prodajne salone.