Ustvarjamo in plemenitimo ambiente že od leta 1665. V dolgoletni tradiciji Rogaška s privlačnimi ter sodobnimi kristalnimi izdelki plemeniti naše domove ter ponuja nepozabna darila, ki nikoli ne izgubijo sijaja.

STEKLARNA ROGAŠKA D.O.O.
ULICA TALCEV 1
3250 ROGAŠKA SLATINA, SLOVENIJA

 

ID ZA DDV: SI46716343

  /  Obvestilo o Piškotih

Datum začetka veljavnosti: 04.12.2023

 

To obvestilo o piškotkih vas obvešča, kako skupina Kristal Rogaška in njene podružnice (skupaj “Kristal Rogaška”) na svojih spletnih mestih uporabljajo piškotke, piksle, oznake, spletne svetilnike in druge podobne tehnologije (skupaj imenovane “piškotki”) ter kako lahko upravljate in nadzirate uporabo piškotkov na svojem računalniku ali napravi.

 

Da bi vam zagotovili spletno izkušnjo z vam prilagojenimi funkcijami in vsebino, boste morali na svojem računalniku, tablici ali mobilni napravi dovoliti, da sprejme piškotke.

 

Če imate kakršnakoli vprašanja v zvezi z našim obvestilom o piškotkih, se lahko obrnete na našo službo za pomoč strankam.

 

 1. Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, običajno črke in številke, ki jih spletni strežnik namesti na vaš računalnik ali napravo, ko dostopate do določenih spletnih mest. Piškotki se med brskanjem po spletnih straneh shranijo na trdi disk vašega računalnika ali drugo terminalsko opremo. Spletni svetilnik je tehnika, ki se uporablja na spletnih straneh in e-poštnih sporočilih za nevsiljivo preverjanje, ali je uporabnik dostopal do nekaterih vsebin. Piksli so deli kode, ki zagotavljajo piškotke tretjih oseb, medtem ko so oznake manjši deli kode za določanje dogodkov na spletnem mestu in se uporabljajo bolj za analitiko kot za sledenje uporabnikom. Zbirajo podatke, kot so zadetki na različnih straneh, ogledi izdelka, kliki na gumb, ogledi videoposnetkov itd. Vse te tehnike in druge podobne tehnike so v tem obvestilu o piškotkih skupaj imenovane “piškotki”.

 1. Katere vrste piškotkov uporabljamo in zakaj se uporabljajo?

 

Nujno potrebni piškotki: Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih v naših sistemih ni mogoče izklopiti. Običajno so nastavljeni le kot odgovor na vaša dejanja, ki pomenijo zahtevo za storitve, kot so nastavitev nastavitev zasebnosti, prijava ali izpolnjevanje obrazcev. Brskalnik lahko nastavite tako, da blokira ali vas opozori o teh piškotkih, vendar nekateri deli spletnega mesta potem ne bodo delovali. Ti piškotki ne shranjujejo nobenih osebnih podatkov.

 

Izvedbeni piškotki: Ti piškotki nam omogočajo štetje obiskov in virov prometa, da lahko izmerimo in izboljšamo delovanje našega spletnega mesta. Pomagajo nam ugotoviti, katere strani so najbolj in najmanj priljubljene ter kako se obiskovalci gibljejo po spletnem mestu. Vse informacije, ki jih zbirajo ti piškotki, so združene in zato anonimne. Če teh piškotkov ne dovolite, ne bomo vedeli, kdaj ste obiskali našo spletno stran, in ne bomo mogli spremljati njenega delovanja.

 

Funkcionalni piškotki: Ti piškotki omogočajo spletni strani, da zagotovi izboljšano funkcionalnost in personalizacijo. Lahko jih nastavimo mi ali tretji ponudniki, katerih storitve smo dodali na naše strani. Če teh piškotkov ne dovolite, nekatere ali vse te storitve morda ne bodo delovale pravilno.

 

Ciljni piškotki: Te piškotke lahko prek našega spletnega mesta nastavijo naši oglaševalski partnerji. Ta podjetja jih lahko uporabijo za izdelavo profila vaših interesov in prikazovanje ustreznih oglasov na drugih spletnih mestih. Ne shranjujejo neposredno osebnih podatkov, temveč temeljijo na edinstveni identifikaciji vašega brskalnika in internetne naprave. Če teh piškotkov ne dovolite, boste doživeli manj ciljno usmerjeno oglaševanje.

 

Piškotki družbenih medijev: Te piškotke nastavi vrsta storitev družbenih medijev, ki smo jih dodali na spletno mesto, da vam omogočimo deljenje naše vsebine s prijatelji in omrežji. Sledijo lahko vašemu brskalniku na drugih spletnih mestih in ustvarijo profil vaših interesov. To lahko vpliva na vsebino in sporočila, ki jih vidite na drugih spletnih mestih, ki jih obiščete. Če teh piškotkov ne dovolite, morda ne boste mogli uporabljati ali videti teh orodij za skupno rabo.

V razdelku 3 spodaj so informacije o prejemnikih tretjih oseb, s katerimi delimo podatke, ki jih ustvarijo piškotki.

 

 1. Prejemniki

Tretje osebe, ki bodo prejele vaše podatke, ustvarjene s piškotki (ob upoštevanju vašega soglasja s piškotki), so:

o Criteo – https://www.criteo.com/fr/privacy/
o Google – Naše spletno mesto uporablja oglaševalsko storitev, ki jo upravlja Google Ireland Limited (»Google«). Ko obiščete spletno mesto z uporabniško razširitvijo, lahko vaš brskalnik prenese podatke Googlu. Zasebne podatke o obsegu, vrsti, namenu in obdelavi podatkov o vas ter informacije o pravicah in varstvu podatkov najdete na https://policies.google.com/technologies/ads?hl=fr. Lahko se preselite v ZDA. Evropska komisija glede odgovora ni sprejela odločitve. Prenos podatkov v druge standardne pogodbene klavzule o varstvu podatkov kot ustrezne zaščitne ukrepe.

 1. Piškotki družbenih medijev

 

Na naših spletnih mestih uporabljamo tudi določene vtičnike družbenih medijev, ki nameščajo piškotke družbenih medijev, da vam na primer omogočimo, da nekaj všečkate na Facebooku ali predvajate videoposnetke na Instagramu ali YouTubu neposredno na naših spletnih mestih.

 

Upoštevajte, da nekatere od teh storitev tretjih oseb nameščajo piškotke, ki se uporabljajo tudi za vidike, kot so vedenjsko oglaševanje, analitika ali tržne raziskave, in da se lahko vaši podatki prenesejo tem tretjim ponudnikom.

 

Poudarjamo, da lahko s predhodno odjavo iz ustreznih družbenih omrežij in izbrisom piškotkov, ki so bili nastavljeni, preprečite, da bi družbena omrežja podatke, zbrane o vas med vašim obiskom naše spletne strani, dodelila vašemu uporabniškemu računu pri zadevnem družbenem omrežju.

 

Upoštevajte, da lahko nekatere tretje osebe, kot je Facebook, uporabijo drugo tretjo osebo za spremljanje dejavnosti na naših spletnih mestih in na tej podlagi ponujajo ciljno oglaševanje.

 

Priporočamo, da se seznanite s pravilniki platform družbenih medijev, ki jih uporabljate, kot so:

 

 

Poleg tega posredujemo tudi naslednja obvestila:

 

 • Facebook

Na naši spletni strani se uporablja družabni vtičnik Facebook družbe Meta. To ponuja Meta Platforms Inc, prej Facebook Inc (“Facebook”).

Ko obiščete stran, ki vsebuje tak vtičnik, vaš brskalnik vzpostavi povezavo s Facebookom in vsebina se naloži s teh strani. Facebook lahko s tem sledi vašemu obisku te spletne strani, tudi če aktivno ne uporabljate funkcije socialnega vtičnika. Če imate račun pri Facebooku, lahko uporabite takšen družabni vtičnik in tako delite informacije s prijatelji. Nimamo vpliva na vsebino vtičnika in prenos informacij ter nimamo vpogleda v vsebino prenesenih podatkov. Facebook na svoji spletni strani zagotavlja podrobne informacije o obsegu, vrsti, namenu in nadaljnji obdelavi vaših podatkov, ki vsebujejo tudi dodatne informacije o vaših pravicah in nastavitvah možnosti za zaščito vaše zasebnosti. To lahko najdete na: https://www.facebook.com/about/privacy. Vaši podatki se lahko prenesejo v ZDA. Za ZDA ni na voljo sklepa o ustreznosti Evropske komisije. Prenos podatkov med drugim temelji na standardnih pogodbenih klavzulah kot ustreznih zaščitnih ukrepih za varstvo osebnih podatkov, ki so na voljo na: https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/international-dimension-data-protection/standard-contractual-clauses-scc.

 

 • YouTube

Na naši spletni strani se uporablja družabni vtičnik iz YouTuba. To ponuja Google Ireland Limited (“YouTube”), podružnica družbe Google LLC (“Google”). Ko obiščete stran, ki vsebuje tak vtičnik, lahko vaš brskalnik vzpostavi povezavo z YouTubom in posreduje podatke YouTubu in Googlu. Obisku te spletne strani se lahko sledi, tudi če aktivno ne uporabljate funkcije socialnega vtičnika. Nimamo vpliva na vsebino vtičnika in prenos informacij ter nimamo vpogleda v vsebino prenesenih podatkov. Podrobne informacije o obsegu, vrsti, namenu in nadaljnji obdelavi vaših podatkov ter informacije o vaših pravicah in možnostih nastavitve za zaščito vaše zasebnosti najdete na: https://policies.google.com/privacy?hl=en. Vaši podatki se lahko prenesejo v ZDA. Za ZDA ni na voljo sklepa o ustreznosti Evropske komisije. Prenos podatkov med drugim temelji na standardnih pogodbenih klavzulah kot ustreznih zaščitnih ukrepih za varstvo osebnih podatkov, ki so na voljo na: https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/international-dimension-data-protection/standard-contractual-clauses-scc.

 

 • Twitter

Na naši spletni strani se uporablja družabni vtičnik iz Twitterja. To ponuja Twitter Inc (“Twitter”).

Ko obiščete stran, ki vsebuje tak vtičnik, vaš brskalnik vzpostavi povezavo s Twitterjem in posreduje podatke Twitterju. Tudi z uporabo Twitterja in funkcije “Re-Tweet” so spletna mesta, ki jih obiščete, povezana z vašim računom Twitter in seznanjena z drugimi uporabniki. Twitter lahko tako sledi vašemu obisku te spletne strani, tudi če aktivno ne uporabljate funkcije socialnega vtičnika. Nimamo vpliva na vsebino vtičnika in prenos informacij ter nimamo vpogleda v vsebino prenesenih podatkov. Twitter na svoji spletni strani zagotavlja podrobne informacije o obsegu, vrsti, namenu in nadaljnji obdelavi vaših podatkov, ki vsebujejo tudi dodatne informacije o vaših pravicah in možnostih nastavitve za zaščito vaše zasebnosti. To lahko najdete na: https://twitter.com/privacy in način spreminjanja nastavitev zasebnosti Twitterja na https://twitter.com/account/settings.  Vaši podatki se lahko prenesejo v ZDA.  Za ZDA ni sklepa o ustreznosti Evropske komisije. Prenos podatkov med drugim poteka na podlagi standardnih pogodbenih klavzul kot ustreznih zaščitnih ukrepov za varstvo osebnih podatkov, ki so na voljo na: https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/international-dimension-data-protection/standard-contractual-clauses-scc.

 

 

 • Pinterest:

Na naši spletni strani se uporablja družabni vtičnik Pinterest. To ponuja Pinterest Inc (“Pinterest”).

Ko obiščete stran, ki vsebuje tak vtičnik, lahko vaš brskalnik vzpostavi povezavo s Pinterestom in posreduje podatke Pinterestu. Pinterest lahko sledi vašemu obisku tega spletnega mesta, tudi če aktivno ne uporabljate funkcije socialnega vtičnika. Nimamo vpliva na vsebino vtičnika in prenos informacij ter nimamo vpogleda v vsebino prenesenih podatkov. Pinterest na svoji spletni strani ponuja podrobne informacije o obsegu, vrsti, namenu in nadaljnji obdelavi vaših podatkov, ki vsebujejo tudi dodatne informacije o vaših pravicah in nastavitvah možnosti za zaščito vaše zasebnosti. To lahko najdete na: https://policy.pinterest.com/en/privacy-policy. Vaši podatki se lahko prenesejo v ZDA. Za ZDA ni na voljo sklepa o ustreznosti Evropske komisije. Prenos podatkov med drugim temelji na standardnih pogodbenih klavzulah kot ustreznih zaščitnih ukrepih za varstvo osebnih podatkov, ki so na voljo na: https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/international-dimension-data-protection/standard-contractual-clauses-scc.

 

 • Instagram

Na naši spletni strani se uporablja družabni vtičnik iz Instagrama. To ponuja Meta Platforms Inc (“Instagram”).

Ko obiščete stran, ki vsebuje tak vtičnik, lahko vaš brskalnik vzpostavi povezavo z Instagramom in prenese podatke Instagramu. Vaš obisk te spletne strani lahko Instagram spremlja, tudi če aktivno ne uporabljate funkcije socialnega vtičnika. Nimamo vpliva na vsebino vtičnika in prenos informacij ter nimamo vpogleda v vsebino prenesenih podatkov. Instagram na svoji spletni strani zagotavlja podrobne informacije o obsegu, vrsti, namenu in nadaljnji obdelavi vaših podatkov, ki vsebujejo tudi dodatne informacije o vaših pravicah in nastavitvah možnosti za zaščito vaše zasebnosti. To lahko najdete na: https://privacycenter.instagram.com/. Vaši podatki se lahko prenesejo v ZDA. Za ZDA ni na voljo sklepa o ustreznosti Evropske komisije. Prenos podatkov med drugim temelji na standardnih pogodbenih klavzulah kot ustreznih zaščitnih ukrepih za varstvo osebnih podatkov, ki si jih lahko ogledate na: https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/international-dimension-data-protection/standard-contractual-clauses-scc.

 

 1. Podatki, ki jih zbirajo piškotki

Piškotki, ki jih uporabljamo, nam omogočajo, da glede na soglasja, ki ste nam jih dali, sledimo naslednjim informacijam o vaših obiskih naših spletnih mest. Te informacije se uporabljajo na primer za vzdrževanje naših spletnih mest, zagotavljanje strankam izkušnje spletnega nakupovanja s prilagojenimi funkcijami in vsebino ter za prilagajanje oglasov.

 • IP-naslov (zakrit);
 • Lokacija: država, regija, mesto, približna zemljepisna širina in dolžina (geolokacija);
 • Datum in ura zahteve (obisk strani);
 • Naslov in URL strani, ki si jo ogledujete;
 • URL strani, ki je bila ogledana pred trenutno stranjo (napotitveni URL);
 • Ločljivost zaslona uporabnikove naprave;
 • Čas v lokalnem časovnem pasu obiskovalca;
 • Povezave do zunanje domene, ki so bile kliknjene;
 • Čas ustvarjanja strani;
 • Glavni jezik brskalnika, ki se uporablja;
 • Različica brskalnika, vtičniki brskalnika (PDF, Flash, Java itd.), različica operacijskega sistema, identifikator naprave;
 • Jezik obiskane strani;
 • Iskanje po spletnem mestu;
 • Naključni edinstveni ID obiskovalca;
 • Čas prvega obiska za določenega obiskovalca;
 • Čas prejšnjega obiska za določenega obiskovalca;
 • Število obiskov za določenega obiskovalca.

 

 

 1. Kako uporabljamo piškotke za personalizacijo tržnih sporočil?

Prizadevamo si, da vam zagotovimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh in vam prikažemo samo vsebino, ki se vam zdi pomembna. Da bi to lahko storili, uporabljamo piškotke na naših spletnih kanalih in spletnih kanalih naših partnerjev za spremljanje dejavnosti v spletnih storitvah. To nam omogoča zbiranje informacij, na primer o vaših preferencah, na podlagi katerih lahko prilagodimo tržna sporočila, ki vam jih zagotavljamo.

Vaše osebne podatke, zbrane s piškotki, lahko uporabimo za personalizacijo oglasov in tržnih sporočil, ko prejmemo vaše soglasje za to uporabo vaših osebnih podatkov ali ko imamo legitimen interes za obdelavo vaših osebnih podatkov v ta namen. Več informacij o obdelavi in varovanju vaših osebnih podatkov najdete v našem Obvestilu o zasebnosti potrošnikov.

Upoštevajte, da tudi če ste se odločili, da se odjavite od prilagojenega trženja, lahko še vedno vidite oglase različnih blagovnih znamk skupine Fiskars po internetu. Takšno oglaševanje ni prilagojeno na podlagi vaših osebnih podatkov, ki smo jih zbrali.

 1. Kako lahko nadziram piškotke?

Lahko podate soglasje ali uredite nastavitve piškotkov, da določite, kako se lahko uporabljajo vaši podatki. Ko izberete želene piškotke, lahko kadar koli spremenite svoje nastavitve tako, da kliknete ikono piškotka v levem spodnjem kotu spletnega mesta. Za več informacij o tem, kako obdelujemo in varujemo vaše osebne podatke, si oglejte naše Obvestilo o zasebnosti potrošnikov.

Dodatne informacije o tem, kako nadzorovati piškotke

Večina brskalnikov samodejno sprejme piškotke, vendar lahko izberete, ali želite sprejeti piškotke, tako da prilagodite nastavitve brskalnika in izbrišete vse piškotke, ki jih naša spletna mesta že namestijo v vašo napravo. Upoštevajte, da vam onemogočanje ali brisanje piškotkov lahko prepreči uporabo nekaterih delov naših spletnih mest.

Večino sodobnih brskalnikov lahko nastavite tako, da preprečijo namestitev piškotkov v vašo napravo, vendar boste morda morali ročno prilagoditi nekatere nastavitve vsakokrat, ko obiščete spletno mesto/stran. Nekatere storitve in funkcije morda sploh ne bodo delovale pravilno (na primer prijava v profil). Navodila za brisanje piškotkov v različnih brskalnikih, ki so na voljo na trgu, najdete na http://www.allaboutcookies.org.

Prav tako boste morda lahko zavrnili nekatere oglaševalske piškotke, ki jih upravljajo tretje osebe, neposredno na spletnih mestih tretjih oseb. Če želite na primer onemogočiti sledenje storitve Google Analytics na vseh spletnih mestih, obiščite http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Za več smernic o možnostih zavrnitve si oglejte te strani za zavrnitev in strani, povezane z izbiro potrošnikov, naslednjih pobud, ki so jih razvila podjetja v industriji spletnega oglaševanja:

 

 1. Kako dolgo piškotki ostanejo na mojem računalniku ali mobilni napravi?

Uporabljamo dve vrsti piškotkov: Trajni in sejni piškotki. Sejni piškotki trajajo, dokler ne prenehate brskati, trajni piškotki pa trajajo, dokler ne potečejo ali izbrišejo. Večina piškotkov, ki jih uporabljamo, je trajnih in se ne odstranijo, ko zaprete brskalnik ali zapustite naše spletno mesto. Trajni piškotki se uporabljajo, kadar se informacije raje shranijo za več kot en obisk spletnega mesta. Podrobnejše informacije najdete na seznamu piškotkov, ki se uporabljajo na naši spletni strani.

 1. Spremembe tega obvestila o piškotkih

Pridržujemo si pravico do občasnih sprememb in dopolnitev tega obvestila o piškotkih. Ko bomo objavili spremembe tega pravilnika o zasebnosti, bomo spremenili tudi “datum začetka veljavnosti” na vrhu tega pravilnika o zasebnosti, da navedemo, kdaj bodo te spremembe začele veljati. Če so spremembe bistvene in negativno vplivajo na vas, bomo na začetku tega obvestila o piškotkih in na domačih straneh našega spletnega mesta objavili vidno obvestilo o takih spremembah.

 1. Seznam piškotkov, ki se uporabljajo na naši spletni strani

 V tem razdelku so podrobneje razloženi piškotki, ki se uporabljajo na naši spletni strani.

Piškotke uporabljamo, da vam zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo in da naše storitve še izboljšamo.

 • Nujno potrebni piškotki. Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih v naših sistemih ni mogoče izklopiti.
 • Izvedbeni piškotki. Ti piškotki nam omogočajo štetje obiskov in virov prometa, da lahko izmerimo in izboljšamo delovanje našega spletnega mesta.
 • Funkcionalni piškotki. Ti piškotki omogočajo spletni strani, da zagotovi izboljšano funkcionalnost in personalizacijo.
 • Ciljni piškotki. Te piškotke lahko prek našega spletnega mesta nastavijo naši oglaševalski partnerji. Ta podjetja jih lahko uporabijo za izdelavo profila vaših interesov in prikazovanje ustreznih oglasov na drugih spletnih mestih.
 • Piškotki družbenih medijev. Te piškotke nastavi vrsta storitev družbenih medijev, ki smo jih dodali na spletno mesto, da vam omogočimo deljenje naše vsebine s prijatelji in omrežji. Sledijo lahko vašemu brskalniku na drugih spletnih mestih in ustvarijo profil vaših interesov.

 

Uporabljamo piškotke prve in tretje osebe in zahtevamo, da podate svoje soglasje ali uredite nastavitve piškotkov, da ugotovimo, kako lahko uporabimo vaše zbrane podatke.