Ustvarjamo in plemenitimo ambiente že od leta 1665. V dolgoletni tradiciji Rogaška s privlačnimi ter sodobnimi kristalnimi izdelki plemeniti naše domove ter ponuja nepozabna darila, ki nikoli ne izgubijo sijaja.

STEKLARNA ROGAŠKA D.O.O.
ULICA TALCEV 1
3250 ROGAŠKA SLATINA, SLOVENIJA

 

ID ZA DDV: SI46716343

  /  Pogoji Poslovanja

POGOJI POSLOVANJA

SPLOŠNI POGOJI SPLETNEGA CENTRA SODOBNIH NAKUPOV SPLETNA PRODAJALNA ROGAŠKA SO SESTAVLJENI V SKLADU Z ZAKONOM O VARSTVU POTROŠNIKOV (ZVPOT-UPB2), NA PODLAGI PRIPOROČIL GZS IN MEDNARODNIH KODEKSOV ZA E-POSLOVANJE.

S SPLETNIM CENTROM SODOBNIH NAKUPOV SPLETNA PRODAJALNA ROGAŠKA UPRAVLJA PODJETJE STEKLARNA ROGAŠKA d.o.o.., PONUDNIK STORITEV E-POSLOVANJA (V NADALJEVANJU »PONUDNIK«).
OB REGISTRACIJI V SISTEM SPLETNA PRODAJALNA ROGAŠKA, OBISKOVALEC PRIDOBI UPORABNIŠKO IME, KI JE ENAKO NASLOVU NJEGOVE ELEKTRONSKE POŠTE TER GESLO. UPORABNIŠKO IME IN GESLO UPORABNIKA NEDVOUMNO DOLOČATA IN POVEZUJETA Z VNESENIMI PODATKI. S POTRJENO REGISTRACIJO PREKO ELEKTRONSKE POŠTE OBISKOVALEC POSTANE UPORABNIK IN PRIDOBI PRAVICO DO NAKUPA. ČE UPORABNIK KADARKOLI KASNEJE ŽELI SVOJ NASLOV ELEKTRONSKE POŠTE ZAMENJATI Z DRUGIM, MORA ZAHTEVEK ZA TO POSLATI NA rogaska@fiskars.com . SPREMEMBA ELEKTRONSKEGA NASLOVA BO IZVEDENA ISTI ALI NAJKASNEJE NASLEDNJI DELOVNI DAN, O TEM PA BO UPORABNIK OBVEŠČEN PREKO ELEKTRONSKE POŠTE.
UPORABNIK LAHKO IZVEDE NAKUP TUDI KOT GOST, BREZ REGISTRACIJE. V PRIMERU TAKŠNEGA NAKUPA UPORABNIK V POSTOPKU ZAKLJUČKA NAKUPA IZBERE MOŽNOST »ZAKLJUČI NAKUP KOT GOST« IN V NADALJNJIH KORAKIH VPIŠE VSE ZAHTEVANE PODATKE. PODATKI O NAKUPU SE UPORABNIKU POSREDUJEJO NA VPISANI ELEKTRONSKI NASLOV. V PRIMERU NAKUPA KOT GOST UPORABNIK NE USTVARI UPORABNIŠKEGA RAČUNA IN ZATO NE POTREBUJE GESLA.

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA OBRAVNAVAJO DELOVANJE SPLETNA PRODAJALNA ROGAŠKA, PRAVICE UPORABNIKA TER POSLOVNI ODNOS MED PONUDNIKOM IN KUPCEM.

PONUDBA ARTIKLOV

ZARADI NARAVE POSLOVANJA PREKO SVETOVNEGA SPLETA SE PONUDBA SPLETNA PRODAJALNA ROGAŠKA AŽURIRA IN SPREMINJA POGOSTO IN HITRO.
CENE SO PREDSTAVLJENE KOT REDNE CENE IN SPLETNE CENE. REDNE CENE SO CENE, KI JIH SAM OBLIKUJE PONUDNIK. SPLETNA CENA JE CENA, KI VELJA ZA NAKUP PREKO SPLETA V PRIMERU 100 % PLAČILA Z GOTOVINO ALI PLAČILO PREDRAČUNA Z NAKAZILOM NA TRR. V KOLIKOR JE NA SPLETNI STRANI PRIKAZANA CENA IZDELKA 0 EUR, GRE ZA TEHNIČNO NAPAKO – V TEM PRIMERU VAS BO NAŠA PODPORA KUPCEV O TEM OBVESTILA.

NAČINI PLAČILA

PONUDNIK OMOGOČA NASLEDNJE NAČINE PLAČILA:

 • GOTOVINO OB PREVZEMU (VELJA SPLETNA CENA)*,
 • NAKAZILOM NA RAČUN UPRAVITELJA SPLETNA PRODAJALNA ROGAŠKA –STEKLARNA ROGAŠKA d.o.o. PO PONUDBI/PREDRAČUNU (VELJA SPLETNA CENA),
 • PLAČILNO OZIROMA KREDITNO KARTICO (EUROCARD/MASTERCARD, VISA, AMERICAN EXPRESS) (VELJA SPLETNA CENA),

*PRI POSAMEZNIH NAROČILIH SI PRIDRŽUJEMO PRAVICO DO ZAHTEVKA PO PLAČILU Z NAKAZILOM NA RAČUN UPRAVITELJA SPLETNA PRODAJALNA ROGAŠKA – STEKLARNA ROGAŠKA d.o.o.. (PO PONUDBI/PREDRAČUNU, KJER ŠE VEDNO VELJA SPLETNA CENA) .
PONUDNIK KUPCU IZDA RAČUN NA TRAJNEM MEDIJU, Z RAZČLENJENIMI STROŠKI. KUPEC JE DOLŽAN PREVERITI PRAVILNOST PODATKOV NA RAČUNU IN O MOREBITNIH NAPAKAH OBVESTITI PRODAJALCA V OSMIH DNEH OD PREJEMA. KASNEJE PODANIH UGOVOROV GLEDE PRAVILNOSTI IZDANIH RAČUNOV NE UPOŠTEVAMO.
KUPOPRODAJNA POGODBA (NAROČILO) JE V ELEKTRONSKI OBLIKI SHRANJENA NA STREŽNIKU PONUDNIKA IN KUPCU DOSTOPNA V VSAKEM TRENUTKU V NJEGOVEM UPORABNIŠKEM PROFILU (MOJ PROFIL).

CENE

SPLETNA CENA VELJA ZA VSE OBISKOVALCE SPLETNA PRODAJALNA ROGAŠKA. UPORABNIK POSTANE ČLAN KLUBA SPLETNA PRODAJALNA ROGAŠKA Z REGISTRACIJO V SPLETNI CENTER SODOBNIH NAKUPOV SPLETNA PRODAJALNA ROGAŠKA. REGISTRACIJA JE MOŽNA TUDI MED POSTOPKOM NAKUPA.
VSE CENE VSEBUJEJO DDV, RAZEN ČE JE IZRECNO NAPISANO DRUGAČE.
CENE VELJAJO V TRENUTKU ODDAJE NAROČILA IN NIMAJO V NAPREJ DOLOČENE VELJAVNOSTI.
CENE VELJAJO V PRIMERU PLAČILA Z ZGORAJ NAVEDENIMI NAČINI PLAČILA, POD ZGORAJ NAVEDENIMI POGOJI.
KLJUB IZJEMNIM NAPOROM, DA BI ZAGOTOVILI NAJBOLJ AŽURNE IN TOČNE PODATKE, SE LAHKO ZGODI, DA JE PODATEK O CENI NAPAČEN. V TEM PRIMERU, ALI V PRIMERU, DA SE CENA ARTIKLA SPREMENI MED OBDELAVO NAROČILA, BO PONUDNIK KUPCU OMOGOČIL ODSTOP OD NAKUPA, HKRATI PA BO PONUDNIK KUPCU PONUDIL REŠITEV, KI BO ŠLA V OBOJESTRANSKO ZADOVOLJSTVO.

KUPOPRODAJNA POGODBA MED PONUDNIKOM IN KUPCEM JE SKLENJENA V TRENUTKU, KO PONUDNIK POTRDI NAROČILO (KUPEC PREJME ELEKTRONSKO SPOROČILO O STATUSU NAROČILA). OD TEGA TRENUTKA SO VSE CENE IN DRUGI POGOJI FIKSIRANI IN VELJAJO TAKO ZA PONUDNIKA KOT ZA KUPCA.
POPUSTI, PROMOCIJSKE KODE IPD.SE NE SEŠTEVAJO.

PROMOCIJSKA KODA

PROMOCIJSKA KODA PRINAŠA RAZLIČNE UGODNOSTI PRI NAKUPU IN JE ČASOVNO OMEJENA. AKTIVNO PROMOCIJSKO KODO NAJDEŠ NA NASLOVNI STRANI OGLASNEGA SPOROČILA, NA STRANI POSAMEZNEGA ODDELKA, V NAŠEM E-OBVEŠČEVALCU ALI DRUGIH MEDIJIH.

KAKO UPORABIM PROMOCIJSKO KODO?

PROMOCIJSKA KODO UPORABITE V NAKUPOVALNI KOŠARICI V POLJU “IMATE KUPON?”. UPOŠTEVAJTE PROSIM, DA POPUSTI MED SEBOJ NISO ZDRUŽLJIVI, ZATO JE MOŽNO UPORABITI LE EN POPUST HKRATI. PRAV TAKO PROMOCIJSKIH KOD NI MOŽNO KORISTITI NA ŽE ZNIŽANE IZDELKE.

 

NAROČILA

 • Morate biti stari najmanj 18 let.
  Za plačilo morate biti pooblaščeni imetnik veljavne debetne/kreditne kartice.
 • Strinjate se, da boste posredovali točne osebne podatke, vključno z vašim pravim imenom, popolnim naslovom, telefonsko številko, e-pošto in podatki o plačilu.

PRAVILA NAGRADNIH IGER

OPREDELITEV POJMOV
ORGANIZATOR NAGRADNE IGRE JE DRUŽBA STEKLARNA ROGAŠKA d.o.o.., ULICA TALCEV 1, 3250 ROGAŠKA SLATINA. UDELEŽENEC NAGRADNE IGRE JE FIZIČNA OSEBA, KI V SODELUJE V RAZPISANIH NAGRADNIH AKCIJAH.
DOBITNIKE NAGRAD DOLOČI NAKLJUČNA FUNKCIJA RAČUNALNIŠKEGA IZBORA ALI KOMISIJA ORGANIZATORJA.
PRAVICA SODELOVANJA V NAGRADNI IGRI
UDELEŽENCI NAGRADNE IGRE SO LAHKO FIZIČNE OSEBE, KI SO DRŽAVLJANI REPUBLIKE SLOVENIJE. V NAGRADNI IGRI NE MOREJO SODELOVATI OSEBE, ZAPOSLENE PRI ORGANIZATORJU NAGRADNE IGRE TER OSEBE ZAPOSLENE PRI DRUGIH PRAVNIH OSEBAH, POVEZANIH Z IZVEDBO TE NAGRADNE IGRE. PRAVNE OSEBE NE MOREJO BITI UDELEŽENEC NAGRADNE IGRE. V NAGRADNI IGRI NE MOREJO SODELOVATI OSEBE, KI NE SPREJMEJO PRAVIL NAGRADNE IGRE. ŠTEJE SE, DA JE UDELEŽENEC SPREJEL PRAVILA NAGRADNE IGRE S TEM, KO JE SODELOVAL V RAZPISANI NAGRADNI IGRI.
PRAVILA SODELOVANJA V NAGRADNI IGRI
ZA SODELOVANJE V NAGRADNI IGRI NI POTREBEN NAKUP STORITEV ALI PROIZVODOV ORGANIZATORJA NAGRADNE IGRE.
ELEKTRONSKO NAGRADNO ŽREBANJE
V ŽREBANJU LAHKO SODELUJEJO VSI UDELEŽENCI NAGRADNE IGRE. EN UDELEŽENEC LAHKO V NAGRADNEM ŽREBANJU SODELUJE SAMO ENKRAT. REZULTAT ŽREBA JE DOKONČEN. PRITOŽBA NI MOGOČA. DOBITNIK BO O PREJETJU IN NAČINU PREVZEMA NAGRADE OBVEŠČEN PO ELEKTRONSKI POŠTI.
OBVEZNOSTI IZŽREBANCA
IZPLAČILO NAGRADE V GOTOVINI NI MOŽNO, RAVNO TAKO JE NI MOGOČE ZAMENJATI ZA DRUG ARTIKEL.
DOBITNIK JE DOLŽAN ORGANIZATORJU NAGRADNE IGRE V PISNI OBLIKI (E-POŠTA) POSREDOVATI SVOJE OSEBNE PODATKE – IME, PRIIMEK, NASLOV, E-NASLOV IN TELEFONSKO ŠTEVILKO, VSE NAJKASNEJE V DVEH DNEH PO PREJEMU OBVESTILA, DA JE DOBITNIK NAGRADE.
V KOLIKOR ORGANIZATOR NAGRADNE IGRE V ROKU TREH (3) DELOVNIH DNI OD TRENUTKA, KO DOBITNIK POŠLJE OBVESTILO O TEM, DA JE BIL IZŽREBAN, IZ KATEREGA KOLI RAZLOGA (NPR.: DOBITNIK IZJAVI, DA NAGRADE NE ŽELI SPREJETI, NASLOV ALI ELEKTRONSKI NASLOV JE NEPOPOLN ALI NAPAČEN IPD.) NE PREJME VSEH POTREBNIH PODATKOV TER IZJAVE, DA ŽELI PREJETI NAGRADO, SE ŠTEJE, DA DOBITNIK NAGRADE NE ŽELI SPREJETI TER JE TAKO ORGANIZATOR V RAZMERJU DO IZŽREBANCA PROST VSEH OBVEZNOSTI PO TEJ NAGRADNI IGRI IN PRIDOBI PRAVICO Z NAGRADO RAZPOLAGATI V KAKRŠENKOLI DRUG NAMEN.
VARSTVO OSEBNIH PODATKOV
ORGANIZATOR NAGRADNE IGRE VSE OSEBNE PODATKE, KI JIH OB IZVEDBI NAGRADNE IGRE PRIDOBI OD UDELEŽENCEV, VARUJE V SKLADU S PREDPISI, KI UREJAJO VARSTVO OSEBNIH PODATKOV. ORGANIZATOR SME OSEBNE PODATKE, PRIDOBLJENE OD UDELEŽENCEV UPORABLJATI IZKLJUČNO ZA NAMENE, ZA KATERE SO BILI PRIDOBLJENI. UDELEŽENEC NAGRADNE IGRE SOGLAŠA, DA MU ORGANIZATOR LAHKO POŠILJA OBVESTILA V ZVEZI S PONUDBO ORGANIZATORJA. UDELEŽENEC OZIROMA NJEGOV SKRBNIK ALI ZAKONITI ZASTOPNIK LAHKO KADARKOLI PREKLIČE SVOJE SOGLASJE ZA UPORABO OSEBNIH PODATKOV, PRIDOBLJENIH V NAGRADNI IGRI ZA NAMENE NEPOSREDNEGA TRŽENJA. ORGANIZATOR NAGRADNE IGRE SI PRIDRŽUJE PRAVICO, DA PODELITEV NAGRAD ORGANIZIRA KOT JAVNI DOGODEK. S SODELOVANJEM V NAGRADNI IGRI UDELEŽENEC DOVOLJUJE, DA SE NJEGOVO IME IN NASLOV UPORABIJO V AVDIO, FOTO IN VIDEO MATERIALU ORGANIZATORJA NAGRADNE IGRE. IZŽREBANEC DOVOLJUJE ORGANIZATORJU NAGRADNE IGRE OBJAVO SVOJIH OSEBNIH PODATKOV V SREDSTVIH JAVNEGA OBVEŠČANJA IN NA SVETOVNEM SPLETU Z NAMENOM OBVEŠČANJA O REZULTATIH ŽREBANJA OZIROMA PREVZEMA NAGRADE.
OBJAVA PRAVIL NAGRADNE IGRE
UDELEŽENCI NAGRADNE IGRE Z ODDAJO SVOJIH PODATKOV PREK VNOSNE FORME NA TEJ STRANI SOGLAŠAJO, DA SO S PRAVILI SEZNANJENI IN SE ZAVEZUJEJO, DA BODO RAVNALI V SKLADU S PRAVILI NAGRADNE IGRE. V PRIMERU KAKRŠNEGAKOLI SPORA ALI NEJASNOSTI ŠTEJEJO TA PRAVILA ZA PRIMARNA V ODNOSU DO VSEH MOREBITNIH DRUGIH OBJAV, BODISI V TISKANI, ELEKTRONSKI ALI KATERIKOLI DRUGI OBLIKI.

POSTOPEK NAKUPA


1. NAROČILO SPREJETO PO ODDAJI NAROČILA KUPEC PREJME OBVESTILO PO ELEKTRONSKI POŠTI, DA JE NAROČILO SPREJETO. REGISTRIRANIM UPORABNIKOM SO NA SPLETNI STRANI PONUDNIKA VSELEJ DOSTOPNI IZČRPNI PODATKI O STATUSU IN VSEBINI NAROČILA.
2. NAROČILO POTRJENO PONUDNIK NAROČILO PREGLEDA, PREVERI DOBAVLJIVOST NAROČENIH ARTIKLOV IN NAROČILO POTRDI OZIROMA Z RAZLOGOM ZAVRNE. PONUDNIK LAHKO ZA PREVERJANJE PODATKOV ALI ZAGOTAVLJANJA TOČNOSTI DOBAVE POKLIČE KUPCA NA NJEGOVO KONTAKTNO TELEFONSKO ŠTEVILKO. PRI DOBAVI BLAGA, KI GA PONUDNIK NIMA NA ZALOGI V LASTNEM SKLADIŠČU, JE PONUDNIK IZKLJUČNO VEZAN NA DOBAVO S STRANI PONUDNIKOVEGA DOBAVITELJA IN NA ČAS, V KATEREM LAHKO PONUDNIKOV DOBAVITELJ DOSTAVI BLAGO DO PONUDNIKA. PREK ELEKTRONSKE POŠTE PONUDNIK KUPCA SPROTI OBVEŠČA O AŽURNIH PODATKIH V ZVEZI Z DOBAVO BLAGA. ČE JE DOBAVNA DOBA ZELO DOLGA IN KUPEC NE ŽELI ČAKATI, LAHKO KUPEC TO SPOROČI PONUDNIKU, KI BO ARTIKEL ODSTRANIL IZ NAROČILA IN VRNIL KUPCU MOREBITNA ŽE VPLAČANA SREDSTVA, OSTALE ARTIKLE IZ NAROČILA PA PO IZBIRI KUPCA, ALI DOBAVIL, ALI PA CELOTNO NAROČILO STORNIRAL. ČE DOBAVITELJ PONUDNIKU NE POTRDI DOBAVLJIVOSTI NAROČENIH ARTIKLOV NAJKASNEJE DO IZTEKA TREH MESECEV OD DNEVA ODDAJE NAROČILA, LAHKO PONUDNIK NAROČILO KUPCA ZAVRNE IZ RAZLOGA, KER BLAGO NI NA RAZPOLAGO. Z DNEM ZAVRNITVE NAROČILO KUPCA PRENEHA VELJATI. PONUDNIK NE PREVZEMA NOBENE ODGOVORNOSTI ZA ŠKODO, KI BI NASTALA ZARADI DALJŠIH DOBAVNIH ROKOV ALI ZARADI NE DOBAVE BLAGA, KI GA PONUDNIK NIMA NA ZALOGI V LASTNEM SKLADIŠČU.
3. BLAGO ODPREMLJENO PONUDNIK V DOGOVORJENEM ROKU BLAGO PRIPRAVI, ODPOŠLJE IN O TEM PO ELEKTRONSKI POŠTI OBVESTI KUPCA. PONUDNIK V OMENJENEM ELEKTRONSKEM SPOROČILU POUČI KUPCA TUDI O POLITIKI VRAČILA BLAGA, KAM SE LAHKO OBRNE V PRIMERU ZAMUDE PRI DOSTAVI IN KAM SE LAHKO OBRNE V PRIMERU PRITOŽBE.
V PRIMERU, DA SE KUPEC ODLOČI ZA PREKLIC NAROČILA, NAS MORA O TEM NEMUDOMA OBVESTITI NA TELEFONSKO ŠTEVILKO SPLOŠNE POMOČI 03 818 01 05 ALI PREKO E-MAILA INFO@STEK-ROGASKA.SI. ČE SE ZGODI, DA JE NAROČILO ŽE ODPREMLJENO, POŠILJKO KUPEC ZAVRNE DOSTAVNI SLUŽBI. V PRIMERU OSEBNEGA PREVZEMA (KO JE BLAGO ŽE PRIPRAVLJENO NA PREVZEM), PA KUPEC PRAV TAKO SVOJO ŽELJO PO PREKLICU NAROČILA SPOROČI PREKO ZGORAJ OMENJENE TELEFONSKE ŠTEVILKE ALI E-MAILA.

PRAVICA DO ODSTOPA OD POGODBE

POTROŠNIK IMA PRAVICO, DA V 14 DNEH OD PREVZEMA BLAGA PODJETJU SPOROČI (NA KONTAKTNI E-NASLOV rogaska@fiskars.com), DA ODSTOPA OD POGODBE, NE DA BI MU BILO TREBA NAVESTI RAZLOG ZA SVOJO ODLOČITEV. ROK VRAČILA SE ZAČNE ŠTETI EN DAN PO DATUMU PREVZEMA. EDINI STROŠEK, KI BREMENI POTROŠNIKA V ZVEZI Z ODSTOPOM OD POGODBE, JE STROŠEK VRAČILA BLAGA. BLAGO JE POTREBNO VRNITI PRODAJALCU NAJKASNEJE V ROKU 30 DNI OD ODDANEGA SPOROČILA O ODSTOPU OD POGODBE (NAKUPA).
PREJETO BLAGO MORA VRNITI NEPOŠKODOVANO IN V NESPREMENJENI KOLIČINI, RAZEN ČE JE BLAGO UNIČENO, POKVARJENO, IZGUBLJENO ALI SE JE NJEGOVA KOLIČINA ZMANJŠALA, NE DA BI BIL ZA TO KRIV POTROŠNIK. PROIZVAJALEC ARTIKLA PREDPIŠE TUDI NJEGOVO ORIGINALNO EMBALAŽO (V SKLADU S 36. ČLENOM ZAKONA O VARSTVU POTROŠNIKOV). KER JE EMBALAŽA SESTAVNI DEL ARTIKLA, JO JE OB MOREBITNEM VRAČILU PRAV TAKO TREBA PRILOŽITI TAKO, KOT JE BILA V PRVOTNEM STANJU V ČASU PREJETJA ARTIKLA (TOREJ NEPOŠKODOVANO IN V NESPREMENJENI KOLIČINI).
PRI VRAČILU ARTIKLOV, KJER SO BILA KORIŠČENA SREDSTVA Z SPLETNA PRODAJALNA ROGAŠKA RAČUNA ALI PROMOCIJSKA KODA, SE TA SREDSTVA UPOŠTEVAJO KOT POPUST IN SE OB VRAČILU NE VRNEJO (VRNE SE VPLAČAN ZNESEK), PRAV TAKO SE SREDSTVA NE VRNEJO NA SPLETNA PRODAJALNA ROGAŠKA RAČUN – RAZEN V PRIMERU, ČE JE BIL KORIŠČEN SPLETNA PRODAJALNA ROGAŠKA DARILNI BON; TA SE UPOŠTEVA KOT PLAČILNO SREDSTVO IN SE OB VRAČILU BLAGA VRNE NA UPORABNIKOV SPLETNA PRODAJALNA ROGAŠKA RAČUN, VPLAČANI ZNESEK PA SE VRNE NA TRR UPORABNIKA.
VRAČILO VPLAČIL BO IZVEDENO TAKOJ, KO JE TO MOGOČE, NAJKASNEJE PA V ROKU 30 DNI OD PREJEMA SPOROČILA O ODSTOPU OD POGODBE. VRAČILA VPLAČIL VRŠIMO NA TRR KUPCA.
VRNITEV PREJETEGA BLAGA PODJETJU V ROKU ZA ODSTOP OD POGODBE SE ŠTEJE ZA SPOROČILO O ODSTOPU OD POGODBE.
MOŽNOST VRAČILA NE VELJA, ČE JE POTROŠNIK ODPRL VARNOSTNI PEČAT.

STVARNA NAPAKA

KDAJ JE NAPAKA STVARNA? PREDVSEM KADAR:
· ARTIKEL NIMA LASTNOSTI, KI OMOGOČAJO NJEGOVO NORMALNO RABO
· SE KUPCU IZROČI ARTIKEL, KI SE Z MODELOM NE UJEMA, IZJEMA SO LE MODELI, PRIKAZANI ZARADI OBVESTIL.

KAKO SE PREVERJA PRIMERNOST ARTIKLA?
PREVERJA SE Z DRUGIM, BREZHIBNIM ARTIKLOM ENAKE VRSTE, HKRATI PA TUDI Z IZJAVAMI PROIZVAJALCA OZIROMA NAVEDBAMI NA SAMEM ARTIKLU.

KAKO SE STVARNO NAPAKO UVELJAVI?
KUPEC NAS MORA O MOREBITNI STVARNI NAPAKI SKUPAJ Z NATANČNIM OPISOM LE-TE IN NA LASTNE STROŠKE OBVESTITI V ZAKONSKO DOLOČENEM ROKU. KUPEC NAM HKRATI OMOGOČI PREGLED ARTIKLA.

V KATERIH PRIMERIH NAJ UVELJAVLJAM STVARNO NAPAKO?
V PRIMERIH KO BLAGO NIMA GARANCIJE. POTREBNO JO JE UVELJAVLJATI V ZAKONSKO PREDPISANIH ROKIH.
PRAVICO DO UVELJAVLJANJA STVARNIH NAPAK NATANČNEJE UREJAJO DOLOČILA ZAKONA O VARSTVU POTROŠNIKOV.

VRNJENI ARTIKLI

VRNJENI ARTIKLI SO ARTIKLI, KI SO BILI NA SPLETNA PRODAJALNA ROGAŠKA VRNJENI IN IMAJO POMANJKLJIVOSTI (POŠKODOVANA EMBALAŽA, PRASKE NA STEKLU, ITD.). TIP POMANJKLJIVOSTI OZIROMA STANJE ARTIKLA JE ZAPISANO OB POSAMEZNEM ARTIKLU IN TUDI NA RAČUNU.
S PREGLEDOM VRNJENIH ARTIKLOV ZAGOTAVLJAMO NJIHOVO BREZHIBNO DELOVANJE.
ZARADI TEGA JE SPREMENJENO TUDI OBDOBJE GARANCIJE, KI JE RAVNO TAKO ZAPISANO OB VSAKEM ARTIKLU IZ KATEGORIJE ‘VRNJENI ARTIKLI’ IN TUDI NAVEDENO NA RAČUNU.
ARTIKLOV, KI SO KATEGORIZIRANI KOT ‘VRNJENI ARTIKLI’ NI MOGOČE VRNITI IN ZAMENJATI ZA ENAK, NOV ARTIKEL BREZ DOPLAČILA, MOŽNA PA JE ZAMENJAVA ZA ENAK ALI DRUG ARTIKEL ENAKE VREDNOSTI (ALI Z DOPLAČILOM RAZLIKE).

DOSTAVA

PONUDNIK BO BLAGO OZIROMA STORITEV DOSTAVIL V DOGOVORJENEM ROKU.

POGODBENI PARTNER ZA DOSTAVO POŠILJK JE POŠTA SLOVENIJE, VENDAR SI PONUDNIK PRIDRŽUJE PRAVICO IZBRATI DRUGO DOSTAVNO SLUŽBO, ČE BO S TEM LAHKO NAROČILO IZPOLNIL BOLJ UČINKOVITO.

DOSTAVO TRENUTNO VRŠIMO LE NA PODROČJU REPUBLIKE SLOVENIJE.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

PONUDNIK SE ZAVEZUJE K TRAJNEMU VAROVANJU VSEH OSEBNIH PODATKOV UPORABNIKA.
PRI REGISTRIRANIH ČLANIH PA ŠE: IME IN PRIIMEK, E-POŠTNI NASLOV, KONTAKTNI TELEFON, PRIMARNI NASLOV IN NASLOVE ZA DOSTAVO, DRŽAVO PREBIVALIŠČA, ČAS IN DATUM REGISTRACIJE IN ARHIV KOMUNIKACIJE S PONUDNIKOM TER SEZNAM VSEH OPRAVLJENIH NAROČIL.
PONUDNIK BO OSEBNE PODATKE UPORABIL IZKLJUČNO ZA POTREBE IZPOLNITVE NAROČILA (POŠILJANJE INFORMATIVNEGA GRADIVA, PONUDB, RAČUNOV) IN OSTALO POTREBNO KOMUNIKACIJO.

UPORABNIKOVI PODATKI V NOBENEM PRIMERU NE BODO PREDANI NEPOOBLAŠČENIM OSEBAM.

ZA VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV JE ODGOVOREN TUDI UPORABNIK SAM, IN SICER TAKO, DA POSKRBI ZA VARNOST SVOJEGA UPORABNIŠKEGA IMENA IN GESLA TER USTREZNO PROGRAMSKO (PROTIVIRUSNO) ZAŠČITO SVOJEGA RAČUNALNIKA.

KOMUNIKACIJA

PONUDNIK BO Z UPORABNIKOM STOPIL V STIK PREKO SREDSTEV KOMUNIKACIJ NA DALJAVO LE, ČE TEMU UPORABNIK IZRECNO NE NASPROTUJE.

OGLASNA ELEKTRONSKA SPOROČILA BODO VSEBOVALA NASLEDNJE SESTAVINE:

 • JASNO IN NEDVOUMNO BODO OZNAČENA KOT OGLASNA SPOROČILA,
 • POŠILJATELJ BO JASNO RAZVIDEN,
 • RAZLIČNE AKCIJE, PROMOCIJE IN DRUGE TRŽNE TEHNIKE BODO OZNAČENE KOT TAKŠNE. PRAV TAKO BODO JASNO DOLOČENI POGOJI UDELEŽBE V NJIH,
 • JASNO BO PREDSTAVLJEN NAČIN ODJAVE OD PREJEMANJA OGLASNIH SPOROČIL,
 • ŽELJO UPORABNIKA, DA NE ŽELI PREJEMATI OGLASNIH SPOROČIL, BO PONUDNIK IZRECNO SPOŠTOVAL.

MNENJA/KOMENTARJI UPORABNIKOV

MNENJA OZIROMA KOMENTARJI UPORABNIKOV TER RECENZIJE IZDELKOV, KI JIH KUPCI NAPIŠEJO, SO DEL FUNKCIONALNOSTI TRGOVINE, KI SO NAMENJENE SKUPNOSTI UPORABNIKOV. PONUDNIK OMOGOČA, DA MNENJE NAPIŠE KATERIKOLI REGISTRIRANI UPORABNIK TRGOVINE, PRED DOKONČNO OBJAVO PA JIH PONUDNIK PREGLEDA. PONUDNIK NE BO OBJAVIL MNENJ OZIROMA PRISPEVKOV, KI SO KAKORKOLI ŽALJIVI, OBSCENI ALI PO MNENJU PONUDNIKA NE NUDIJO KORISTI DRUGIM UPORABNIKOM IN OBISKOVALCEM.
Z ODDAJO MNENJA ALI KOMENTARJA SE UPORABNIK IZRECNO STRINJA S POGOJI UPORABE IN PONUDNIKU DOVOLJUJE OBJAVO DELA ALI CELOTNEGA TEKSTA V VSEH ELEKTRONSKIH IN DRUGIH MEDIJIH. PONUDNIK IMA PRAVICO VSEBINO UPORABLJATI ČASOVNO NEOMEJENO IN ZA KATERIKOLI NAMEN, KI JE V POSLOVNEM INTERESU PONUDNIKA, VKLJUČNO Z OBJAVO V OGLASIH ALI DRUGIH MARKETINŠKIH KOMUNIKACIJAH. AVTOR MNENJA HKRATI IZJAVLJA IN ZAGOTAVLJA, DA JE LASTNIK MATERIALNIH IN MORALNIH AVTORSKIH PRAVIC ZA NAPISANA MNENJA IN KOMENTARJE TER DA TE PRAVICE NEIZKLJUČNO IN ČASOVNO NEOMEJENO PRENAŠA NA PONUDNIKA.

VARSTVO OTROK

OGLASNA SPOROČILA BODO JASNO RAZVIDNA (UPOŠTEVAJOČ STAROST) IN JASNO LOČENA OD IGER IN TEKMOVANJ. VSAKA KOMUNIKACIJA, NAMENJENA OTROKOM, BO PRIMERNA NJIHOVI STAROSTI IN NE BO IZKORIŠČALA ZAUPLJIVOSTI OTROK, POMANJKANJA IZKUŠENJ ALI OBČUTKA LOJALNOSTI.

PONUDNIK NE SME SPREJEMATI NAROČILA OD NEKOGA, ZA KATEREGA VE ALI SUMI, DA JE OTROK, NE DA BI ZATO IMEL IZRECNEGA DOVOLJENJA NJEGOVIH STARŠEV ALI SKRBNIKOV.

PONUDNIK BREZ IZRECNEGA DOVOLJENJA NJIHOVIH STARŠEV ALI SKRBNIKOV NE SME SPREJEMATI KAKRŠNIHKOLI OSEBNIH PODATKOV, KI ZADEVAJO OTROKE. PRAV TAKO PONUDNIK TRETJI OSEBI NE SME IZDAJATI PODATKOV, SPREJETIH OD OTROK, IZJEMA SO STARŠI OZIROMA SKRBNIKI.

PONUDNIK NE SME PONUJATI PROSTEGA DOSTOPA DO IZDELKOV ALI STORITEV, KI SO ŠKODLJIVE ZA OTROKE.

ODVEZA ODGOVORNOSTI

PONUDNIK SE PO SVOJIH NAJBOLJŠIH MOČEH TRUDI ZAGOTOVITI AŽURNOST IN PRAVILNOST PODATKOV, KI SO OBJAVLJENI NA NJEGOVIH STRANEH. KLJUB TEMU, PA SE LAHKO LASTNOSTI ARTIKLOV, ROK DOBAVE ALI CENA SPREMENIJO TAKO HITRO, DA PONUDNIK NE USPE POPRAVITI PODATKOV NA SPLETNIH STRANEH. V TAKEM PRIMERU, BO PONUDNIK KUPCA OBVESTIL O SPREMEMBAH IN MU OMOGOČIL ODSTOP OD NAROČILA ALI ZAMENJAVO NAROČENEGA ARTIKLA.

PONUDNIK NE ODGOVARJA ZA VSEBINO MNENJ O ARTIKLIH, KI JIH NAPIŠEJO OBISKOVALCI. PONUDNIK MNENJA PRED OBJAVO PREGLEDA IN ZAVRNE TISTA, KI VSEBUJEJO OČITNE NERESNICE, SO ZAVAJAJOČA ALI ŽALJIVA. PONUDNIK NE ODGOVARJA ZA INFORMACIJE V MNENJIH IN SE ODVEZUJE KAKRŠNEKOLI ODGOVORNOSTI, KI IZVIRA IZ INFORMACIJ V MNENJIH.

ČEPRAV SE PONUDNIK TRUDI ZAGOTOVITI NATANČNE FOTOGRAFIJE PRODAJNIH ARTIKLOV, JE POTREBNO VSE FOTOGRAFIJE JEMATI KOT SIMBOLIČNE. FOTOGRAFIJE NE ZAGOTAVLJAJO LASTNOSTI ARTIKLA.
PONUDNIK IMA MOŽNOST ODSTOPA OD POGODBE S STRANKO LE, ČE SE UGOTOVI OČITNA NAPAKA (46. ČLEN OZ). KOT OČITNO NAPAKO SE OPREDELI BISTVENE LASTNOSTI PREDMETA IN VSE ZMOTE, KI SE PO OBIČAJIH V PROMETU ALI PO NAMENU STRANK ŠTEJEJO ZA ODLOČILNE TER JIH PONUDNIK V PRIMERU VEDNOSTI NE BI POTRDIL OZIROMA SKLENIL POGODBE. TO VKLJUČUJE TUDI OČITNE NAPAKE V CENI.
PONUDNIK SI PRIDRŽUJE PRAVICO, DA POGOJE POSLOVANJA SPREMENI KADARKOLI IN NA KAKRŠENKOLI NAČIN, NE GLEDE NA RAZLOG IN BREZ PREDHODNEGA OPOZORILA.

PRITOŽBE IN SPORI

PONUDNIK SPOŠTUJE VELJAVNO ZAKONODAJO O VARSTVU POTROŠNIKOV. PONUDNIK SE PO VSEH MOČEH TRUDI IZPOLNJEVATI SVOJO DOLŽNOST VZPOSTAVITI UČINKOVIT SISTEM OBRAVNAVANJA PRITOŽB IN DOLOČITI OSEBO, S KATERO SE, V PRIMERU TEŽAV, KUPEC LAHKO POVEŽE TELEFONSKO ALI PO ELEKTRONSKI POŠTI. PRITOŽBA SE ODDA PREK E-POŠTNEGA NASLOVA rogaska@fiskars.com .POSTOPEK OBRAVNAVE PRITOŽBE JE ZAUPEN.
PONUDNIK SE ZAVEDA, DA JE BISTVENA ZNAČILNOST POTROŠNIŠKEGA SPORA, VSAJ KAR ZADEVA SODNO REŠEVANJE, NJEGOVA NESORAZMERNOST MED EKONOMSKO VREDNOSTJO ZAHTEVKA IN STROŠKI, KI NASTANEJO PRI REŠEVANJU SAMEGA SPORA. TO JE TUDI GLAVNA OVIRA, DA POTROŠNIK NE SPROŽI SPORA PRED SODIŠČEM. ZATO SE PONUDNIK PRIZADEVA PO SVOJIH NAJBOLJŠIH MOČEH, DA SE MOREBITNI SPORI REŠIJO SPORAZUMNO.

ŽELIMO VAM OBILO PRIJETNIH IN UGODNIH NAKUPOV!