Ustvarjamo in plemenitimo ambiente že od leta 1665. V dolgoletni tradiciji Rogaška s privlačnimi ter sodobnimi kristalnimi izdelki plemeniti naše domove ter ponuja nepozabna darila, ki nikoli ne izgubijo sijaja.

STEKLARNA ROGAŠKA D.O.O.
ULICA TALCEV 1
3250 ROGAŠKA SLATINA, SLOVENIJA

 

ID ZA DDV: SI46716343

Image Alt

O nas

ČUVAJI DRAGOCENIH SPOMINOV

Kristal iz Steklarne Rogaška je po svetu poznan predvsem po izjemnem sijaju in jasnosti s pridihom nebesne modrine. Steklarna Rogaška v dolgoletni tradiciji s privlačnimi ter sodobnimi kristalnimi izdelki plemeniti naše domove ter ponuja nepozabna darila, ki nikoli ne izgubijo sijaja.

350-LETNA TRADICIJA

Črpamo iz skoraj 350-letne tradicije območij Trebuše, Pohorja in Kozjanskega, kjer je bilo moč zaslediti gozdne steklarne ali glažute. Leta 1927 je s proizvodnjo začela Steklarna Rogaška na mestu, kjer je še dandanes.

Že od samega začetka je bila Steklarna Rogaška uspešna izvoznica večine svojih izdelkov, predvsem v Združene države Amerike – od leta 1930 so bili kristalni izdelki Rogaška na voljo v verigi ameriških prodajaln Bloomingdale’s.

V drugi polovici 20. stoletja smo se začeli uveljavljati tudi kot nadvse uspešen partner in proizvajalec za prestižne tuje blagovne znamke, danes pa poleg naštetega intenzivno gradimo na prepoznavnosti lastne, slovenske blagovne znamke Rogaška.

ZA DUŠO IN AMBIENT

Kristalni izdelki Rogaška ustvarjajo in plemenitijo ambiente. Navdušujejo z izjemnimi oblikami, čarobnimi brusi in sijajno kakovostjo kristalnega stekla.

ROČNA IZDELAVA

Prav vsi izdelki so še vedno izdelani ročno, mojstrom steklarjem pa pri tem pomaga najsodobnejša tehnologija.

NAREJENO V SLOVENIJI

Tradicija in odličnost steklarskih mojstrov Rogaške je združena z zahtevami in znanjem enologov. Ročno izdelani vinski kelihi ter elegantni dekanterji so nepogrešljiv del rituala uživanja vrhunskega vina.

VRHUNSKO OBLIKOVANJE

Pri snovanju izdelkov sodelujemo s priznanimi oblikovalci in za vas ustvarjamo nove ter privlačne izdelke.

KRISTAL ZA VSE PRILOŽNOSTI

Steklarna Rogaška je ponosni sponzor športnih in kulturnih prireditev. Protokol Republike Slovenije naš kristal s ponosom poklanja svetovnim voditeljem. Zmagovalke lepotnih tekmovanj ob siju kristala še bolj blestijo, kulinarični navdušenci pa ga cenijo kot obveznega spremljevalca vrhunskih mojstrovin. Pozna nas tudi Holywood, glasbeniki se veselijo naših trofej …