ČAS ZA KOKTAJL
ZAKLJUČITE POLETJE V STILU IN SI ZAGOTOVITE VSE ZA DOMAČI BARSKI KOTIČEK
Rogaška je v sodelovanju z vrhunskim barmanom, Kevinom Kosom, pripravila 5 koktajlov, s katerimi si lahko popestrite zadnje poletne in prihajajoče jesenske dni.
Kevin je za pripravo koktajlov izbral serijo Avenue, ki je popolna barska serija, katere izdelke morate imeti doma, če se v vas skriva barmanska žilica.
Kevin Kos prihaja iz Rogaške Slatine. Svojo barmansko pot je pričel v kavarni v centru Rogaške Slatine, nato pa se v vrhunskega barmana oblikoval v Niagara Cocktail Baru v Mariboru. Kevin je avtor knjige Niagara Cocktail Book. Kevin je zmagovalec nekaj državnih tekmovanj, zastopal je tudi slovenske barve na Havana Grand Prix na Kubi. Kevin je tudi avtor projekta “Cocktail Time with Kevin Kos”.
Za Rogaško je Kevin Kos pripravil nekaj aktualnih video receptov za poletne koktajle.
RECEPTI ZA OSVEŽILNE KOKTAJLE
WHISKY HIGHBALL
- 50 ml viskija
- 100 ml gazirane vode
Dekoracija: limonina lupina
ESPRESSO MARTINI
- 50 ml vodke
- 25 ml kavega likerja
- 10 ml sladkornega sirupa*
- 1 espresso
Dekoracija: 3 kavna zrna
OLD FASHIONED
- 50 ml burbon
- 1 žlica bogatega sladkornega sirupa*
- 2 brizga Angostura grenčice
Dekoracija: lupina pomaranče
FRENCH 75
- 45 ml gina
- 15 ml limoninega soka
- 10 ml sladkornega sirupa**
- Dolijte šampanjec
Dekoracija: lupina limone
GIN & TONIC
- 50 ml gina
- 100 ml tonic vode
Dekoracija: botaniki, ki se dobro ujemajo z vašim ginom
* BOGAT SLADKORNI SIRUP
200 g belega sladkorja (ali demerara sladkor za dodatno bogat okus)
100 ml vode
V ponev dodajte sladkor in vodo ter zagrejte na srednjo temperaturo. Mešajte dokler se sladkor ne stopi. Pokrijte in počakajte, da se sirup ohladi, nato natočite v stekleno posodo in nepredušno zaprite. Bogat sladkorni sirup bo v hladilniku zdržal približno tri mesece.
** SLADKORNI SIRUP
100 g belega sladkorja
100 ml vode
V ponev dodajte sladkor in vodo ter zagrejte na srednjo temperaturo. Mešajte dokler se sladkor ne stopi. Pokrijte in počakajte, da se sirup ohladi, nato natočite v stekleno posodo in nepredušno zaprite. Sladkorni sirup bo v hladilniku zdržal približno en mesec.
Celotno kolekcijo izdelkov Avenue, ki so bili uporabljeni v zgornjih receptih si lahko ogledate TUKAJ.