Ustvarjamo in plemenitimo ambiente že od leta 1665. V dolgoletni tradiciji Rogaška s privlačnimi ter sodobnimi kristalnimi izdelki plemeniti naše domove ter ponuja nepozabna darila, ki nikoli ne izgubijo sijaja.

STEKLARNA ROGAŠKA D.O.O.
ULICA TALCEV 1
3250 ROGAŠKA SLATINA, SLOVENIJA

 

ID ZA DDV: SI46716343

  /  Blog novice   /  ČAS ZA KOKTAJL

ČAS ZA KOKTAJL

ZAKLJUČITE POLETJE V STILU IN SI ZAGOTOVITE VSE ZA DOMAČI BARSKI KOTIČEK

Rogaška je v sodelovanju z vrhunskim barmanom, Kevinom Kosom, pripravila 5 koktajlov, s katerimi si lahko popestrite zadnje poletne in prihajajoče jesenske dni.

Kevin je za pripravo koktajlov izbral serijo Avenue, ki je popolna barska serija, katere izdelke morate imeti doma, če se v vas skriva barmanska žilica.

Kevin Kos prihaja iz Rogaške Slatine. Svojo barmansko pot je pričel v kavarni v centru Rogaške Slatine, nato pa se v vrhunskega barmana oblikoval v Niagara Cocktail Baru v Mariboru. Kevin je avtor knjige Niagara Cocktail Book. Kevin je zmagovalec nekaj državnih tekmovanj, zastopal je tudi slovenske barve na Havana Grand Prix na Kubi. Kevin je s svojo snemalno ekipo tudi avtor projekta “Cocktail Time with Kevin Kos” s katerim na YouTube Kanalu tedensko objavljajo koktajl – video vsebino in je skupaj z njimi ustvaril tudi video z napotki, za pripravo izbranih koktajlov.

RECEPTI ZA OSVEŽILNE KOKTAJLE

WHISKY HIGHBALL

  • 50 ml viskija
  • 100 ml gazirane vode

Dekoracija: limonina lupina

 

ESPRESSO MARTINI

  • 50 ml vodke
  • 25 ml kavega likerja
  • 10 ml sladkornega sirupa*
  • 1 espresso

Dekoracija: 3 kavna zrna

OLD FASHIONED

  • 50 ml burbon
  • 1 žlica bogatega sladkornega sirupa*
  • 2 brizga Angostura grenčice

Dekoracija: lupina pomaranče

FRENCH 75

  • 45 ml gina
  • 15 ml limoninega soka
  • 10 ml sladkornega sirupa**
  • Dolijte šampanjec

Dekoracija: lupina limone

GIN & TONIC

  • 50 ml gina
  • 100 ml tonic vode

Dekoracija: botaniki, ki se dobro ujemajo z vašim ginom

* BOGAT SLADKORNI SIRUP

200 g belega sladkorja (ali demerara sladkor za dodatno bogat okus)

100 ml vode

V ponev dodajte sladkor in vodo ter zagrejte na srednjo temperaturo. Mešajte dokler se sladkor ne stopi. Pokrijte in počakajte, da se sirup ohladi, nato natočite v stekleno posodo in nepredušno zaprite. Bogat sladkorni sirup bo v hladilniku zdržal približno tri mesece.

** SLADKORNI SIRUP

100 g belega sladkorja

100 ml vode

V ponev dodajte sladkor in vodo ter zagrejte na srednjo temperaturo. Mešajte dokler se sladkor ne stopi. Pokrijte in počakajte, da se sirup ohladi, nato natočite v stekleno posodo in nepredušno zaprite. Sladkorni sirup bo v hladilniku zdržal približno en mesec.

 

Celotno kolekcijo izdelkov Avenue, ki so bili uporabljeni v zgornjih receptih si lahko ogledate TUKAJ.