Ustvarjamo in plemenitimo ambiente že od leta 1665. V dolgoletni tradiciji Rogaška s privlačnimi ter sodobnimi kristalnimi izdelki plemeniti naše domove ter ponuja nepozabna darila, ki nikoli ne izgubijo sijaja.

STEKLARNA ROGAŠKA D.O.O.
ULICA TALCEV 1
3250 ROGAŠKA SLATINA, SLOVENIJA

 

ID ZA DDV: SI46716343

  /  Blog novice   /  VINSKI FESTIVAL ROGAŠKA & SLOVINO

VINSKI FESTIVAL ROGAŠKA & SLOVINO

Steklarna Rogaška v sodelovanju z zavodom SloVino pripravlja prvi vinski festival, kjer se bodo predstavili vinarji, katerih vina so bila nagrajena na Sommelierske selekciji 2021.
Komisijo za izbor vin Sommelierska selekcija sestavljajo vabljeni vinski strokovnjaki sommelierji, ki izvajajo slepo degustacijo in ne poznajo nobenih podatkov o vinih. Pri izboru upoštevajo organoleptične lastnosti vin. Najpomembnejša postavka točkovanja je skladnost vina z jedmi in uporabnost v kulinariki.
Člani komisije degustirajo vina v vinskih kelihih Armonia, ki bo tudi uradni vinski kelih našega festivala. Na festivalu boste lahko degustirali nagrajena vina na sommelierski selekciji 2021.
VINSKI FESTIVAL ROGASKA & SLOVINO bo potekal med 18. in 22. oktobrom 2021 pred prodajalnim salonom Rogaška v Ljubljani, na Mestnem trgu 22 od 11.00 do 16.00 ure. V primeru dežja bo dogodek potekal v prodajalni.
Prevzem degustacijskega kozarca bo možen ob izkazovanju izpolnitve pogoja PCT.

SODELUJOČI VINARJI

ponedeljek, 18. 10.    Fervin  Črniče

logo-fervin-odtisi-01

Posestvo FERVIN je družinsko posestvo, ki leži v osrčju Vipavske doline. Središče posestva je klet, ki se nahaja v vasi Vrtovin. V bližnji okolici pa se na 3 hektarjih izjemnih leg razprostirajo njihovi vinogradi.

torek, 19. 10.  Kmetija Butul Koper

logo_www oba

Domačija Butul je na Manžanu nad Koprom. Njihovo delo temelji na kmetijstvu, gastronomiji in turizmu. Kulinarični butik na Kmetiji je naklonjen odličnim in čistim okusom Istre in Sredozemlja. Z njihovo selekcijo vin se predstavljajo doma in po svetu.

sreda, 20. 10. Vino Trop Ivanjkovci

Logotip Vino Emil TROP

Vinogradništvo in vinarstvo je pri njih dolgoletna tradicija, ki se je prenašala iz roda v rod. Tudi Emil Trop z svojo družino nadaljuje to vinsko zgodbo. Vinogradi se nahajajo v ljutomersko-ormoških goricah v vaseh Lahonci in Runeč . Vinogradniške lege so jugovzhodne, sestava tal je primerna za pridelavo kvalitetnih vin.
Vinogradi so v integrirani pridelavi, kar pomeni, da je obdelava okolju prijazna in da trta ni preobremenjena. Ne uporabljajo herbicidov, tla obogatijo z organskimi gnojili, tako da imajo prehod v ekološko pridelavo. Ročnemu delu v vinogradu dajo posebno pozornost.
Vinski sok pridelajo iz ročno obranih, zdravih in dozorelih grozdov.
Vina zorijo v lesenih hrastovih sodih. Obogati jih obokana vinska klet, stara 116 let. Klet je opremljena s klimo, katera pomaga k boljši kvaliteti vin.
Nadaljevanje znanja prednikov, izkušnje in skrivnosti so temelji njihove vinske zgodbe. Vina so dosegla odličja na lokalni ocenitvi vin v Ljutomeru, na državnem tekmovanju v Gornji Radgoni, na mednarodni ocenitvi vin v Ljubljani in na mednarodni ocenitvi vin v Mariboru – VINOFORUM.
Vina so suha, polsuha, polsladka z izraženo sortnostjo, izjemno harmonijo, sadnostjo in polnostjo.
Degustacijo vin nudijo v prijetnem okolju in dobri družbi.

četrtek, 21. 10. Kmečka zadruga Krško z.o.o. Krško

Slika3

Klet Krško se ponaša s skorajda stoletno bogato zgodovino in tradicijo, kar ji daje neponovljivo identiteto.
V steklenice ne polnijo le vina, temveč tudi zgodbe, mite in legende,
na katerih gradijo svojo celostno podobo in prepoznavnost.
Z vsakim požirkom vam razodevajo zgodbo o zemlji, trsih in
ljudeh, ki so skozi zgodovino ustvarili vse to, na kar so danes še posebej ponosni.
V čudovitem grajskem okolju, kjer si tradicija in sodobnost podata roke, so za obiskovalce pripravili izvirne vodene oglede in vinsko gastronomske pokušine. Prek zgodb, mitov in
legend vas bodo popeljali v skrivnosti kletarjenja in pridelovanja vrhunskega vina. V vinsko gastronomskem centru TURN sledijo zahtevam sodobnih turistov in popotnikov. Prepustite se skupaj z nami Legendam Šrajbarskega turna in spoznajte lokalno gastronomijo ter bogato zgodovinsko in kulturno zapuščino Posavja.

četrtek, 21. 10. Ptujska klet

logo

Ptujska klet je moderna in ambiciozna vinska klet z bogato tradicijo. Od leta 2012, je kar sedem let zapored kraljevala na prestolu najboljšega slovenskega vinarja, posebnega priznanja, ki ga podeljujejo na največjem neodvisnem ocenjevanju vin na Dunaju – AWC Vienna. Ta eminenten naziv »Best national producer Slovenia« je kleti ponovno uspelo osvojiti v letu 2020.

Poleg bogate tradicije, ki sega še v čase Rimskega cesarstva in arhive, v kateri Ptujska klet varno neguje najboljše med najboljšimi vinskimi letniki, je v njej skrbno varovan tudi poseben vinski zaklad, najstarejše slovensko vino Zlata trta iz leta 1917. V družbi starejšim polnitvam so tudi novejša zorjena in sveža vina sodobnega okusa, ki spoštujejo tako tradicijo kot tudi zahteve današnjega vinoljuba.

Vina Ptujske kleti so poznana pod imeni treh blagovnih znamk: Pullus, Haložan in Pinky Chick. Pullus je od svojega začetka leta 2007 determiniran kot zmagovalec okusov, kar neprestano dokazuje – najprej med vinoljubi, ker je zanesljiva izbira za ljubitelje izvrstnih vin, potem pa še med stroko, kjer konstantno prepričuje na mnogih tekmovanjih doma in po svetu. Že vse od svojega rojstva so vina Pullus v samem svetovnem kakovostnem vrhu, saj osvajajo najvišja odličja in priznanaja na največjih svetovnih vinskih ocenjevanjih. Vina Pullus so prejela več kot 300 medalj, kar jih uvršča v vrh največkrat odlikovanih blagovnih znamk vin na svetu.

petek, 22. 10. Emilijan Kokol – Hiša vin Kokol Spodnji Duplek

Slika4

Vinogradništvo in vinarstvo Kokol je družinsko posestvo z družinsko tradicijo. Obdelujejo cca 3 ha površin vinogradov vzhodno od Maribora (občina Duplek, Ciglence).
Vsi izdelki so plod dela družine, ki je iz iskrene ljubezni do trte razvila uspešno družinsko kmetijo.
Znotraj več kot 40 letne tradicije v vinogradništvu so razvili novo zgodbo in vzpostavili krožno gospodarstvo z nič odpadka pri predelavi grozdja. Grozdje predelamo v vino, vendar se za njih izkoristek trte tukaj ne zaključi. Odpadkom podarijo novo vrednost, saj grozdne peške iztisnejo v olje grozdnih pešk. Kar ostane pri iztisu, dalje uporabijo za predelavo v moko grozdnih pešk.

petek, 22. 10. San Mártin Wines Dobravlje

Slika5

Kmetija Vina Kavčič leži v vasi Brje, natančneje v zaselku Furlani, na zahodnem delu Vipavskih gričev na nadmorski višini 300 m. Zgodovina kmetije sega v leto 1800.
Leta 2002 je kmetijo od svojega očeta prevzel sedanji lastnik Miran Kavčič. Pri 30-ih letih je pustil službo in kmetijo preusmeril v izključno vinogradniško ter sprejel izziv vinarstva. Miran je ves svoj čas, energijo in znanje posvetil pridelavi grozdja in vina. Svoje delo opravljajo s čistim veseljem in zanosom, kar se pozna tudi na njihovih vinih.
Trenutno kmetija obsega 15 ha vinogradov, na katerih pridelujejo široko paleto kakovostnih in vrhunskih vin, poleg tega pa tudi dve vrsti lastnih penin.
Leta 2009 so registrirali blagovno znamko San Martin in pričeli promocijo vin pod tem imenom, leta 2014 pa je njegova vrhunska barbera letnik 2011 prejela listino odličnosti in bila izbrana za županovo protokolarno vino občine Ajdovščina.
V lanskem letu so na kmetiji uredili in odprli tudi degustacijski prostor, kjer vam ob predhodni najavi nudijo vodene degustacije vin. Po dogovoru pa lahko vključijo tudi domačo kmečko hrano.

Ugodnosti v času vinskega festivala:
– 20% popust na vinske kelihe (pri nakupu nad 100 €)
– pri nakupu vinskih kelihov nad 200 € pa prejmete še 1 steklenico vina sodelujočega vinarja brezplačno

Dogodek poteka v organizaciji Steklarne Rogaška d.o.o ob sodelovanju partnerja zavoda SloVino.

Z odgovornim vedenjem do sebe in drugih spoštujmo priporočila NIJZ vezana na preprečitev širjenja Covid 19. (razkuševanje rok, varnostna razdalja, zaščitne maske)