Ustvarjamo in plemenitimo ambiente že od leta 1665. V dolgoletni tradiciji Rogaška s privlačnimi ter sodobnimi kristalnimi izdelki plemeniti naše domove ter ponuja nepozabna darila, ki nikoli ne izgubijo sijaja.

STEKLARNA ROGAŠKA D.O.O.
ULICA TALCEV 1
3250 ROGAŠKA SLATINA, SLOVENIJA

 

ID ZA DDV: SI46716343

  /  Blog novice   /  Nasveti kako izbrati darilo za materinski dan

Nasveti kako izbrati darilo za materinski dan

Zagotovo ste že bili v situaciji, ko niste vedeli kaj podariti za darilo. V nadaljevanju bomo z vami delili nekaj nasvetov, kako se lotiti izbire daril. 

Darila nas spremljajo vse življenje. Običajno ob posebnih priložnostih. Veseli smo kadar darila sprejemamo, kadar darila podarjamo pa je prav, da si vzamemo čas da razmislimo kaj oseba, ki jo bomo obdarili, želi oziroma potrebuje.  

Darilo izbiramo glede na namen. Najpogosteje kupujemo darila za rojstni dan, darila za poroko, poslovna darila, božična darila. V tem članku pa bomo delili nekaj predlogov, kaj lahko podarite mami ob materinskem dnevu.

Kristal iz Rogaške ni (le) za v vitrino

Kristal iz Rogaške je del slovenske tradicije in spremlja posebne trenutke naših življenj. Najdemo ga v številnih vitrinah babic, kjer se najdejo lepi kosi kristala. V Steklarni Rogaška ohranjamo tudi številne starejše kolekcije, ravno z namenom, da lahko domačo zbirko dopolnite z manjkajočim kosom.

Upamo si trditi, da vsaka mama s ponosom postavi na mizo kristalno vazo s cvetočim šopkom rož. Če je mama ljubiteljica svežega cvetja in doma nima primerne vaze, vam priporočamo da zanjo izberite vazo višine med 20 in 25 cm. Za bolj bogate šopke naj bo odprtina širša, priljubljene pa so tudi ožje vaze. Takšne vaze ne zavzamejo veliko prostora in tudi na omizju ne bodo moteče. 

Mnoge ženske neverjetno uživajo pri ustvarjanju sladkih mojstrovin v kuhinji. Če je tudi vaša mama med njimi, potem se bo zelo razveselila kristalnega pladnja ali kristalnega krožnika, kamor bo postavila okusno pecivo. Verjemite, da bo darilo uporabila že za postrežbo velikonočne potice. 

Ob praznovanju družinskih praznikov ali skupnem kosilu je priložnost za zdravico. Z nakupom kristalnih kozarcev poskrbite da bo mama imela v vitrini lepe in elegantne kristalne kozarce za posebne priložnosti. Ob pitju iz njih boste uživali tudi sami.

Če je mama ljubiteljica kave oz. čaja in rada eksperimentira s čim novim, potem jo presenetite s kristalnimi skodelicami za kavo ali čaj. Na prvi pogled neobičajne skodelice postanejo tako mikavne, da kaj hitro nadomestijo njen servis iz porcelana. 

Čudovito darilo mami ob prazniku je tudi kristalni okvir za fotografijo.  Žal imamo ogromno fotografij shranjenih na kartici mobilnega telefona. Zagotovo imate kakšno posebno družinsko fotografijo z mamo in  vnuki, ki lahko krasi njen dnevni prostor. Ohranimo delček klasike za lepe družinske spomine.

Kako kristalno darilo narediti unikatno

Ob nakupu kristala za darilo imejte v mislih, da ste kupili izdelek, ki ga bo mama vedno ponosno pokazala in skrbno negovala, kot znajo naše drage mame.

Tako kot je mama ena in edina, lahko tudi podarjeni kristalni izdelek naredite edinstven. Kako?

Dodajte mu ročno narejeno gravuro, ki jo bodo izdelale izkušene graverke Steklarne Rogaška. Gravuro vam izdelamo v roku nekaj dni. Gravuro lahko naročite na spletni strani ali se oglasite v prodajalno Rogaška v Ljubljani (Mestni trg 22) in v Rogaški Slatini (Ulica talcev 1).