Ustvarjamo in plemenitimo ambiente že od leta 1665. V dolgoletni tradiciji Rogaška s privlačnimi ter sodobnimi kristalnimi izdelki plemeniti naše domove ter ponuja nepozabna darila, ki nikoli ne izgubijo sijaja.

STEKLARNA ROGAŠKA D.O.O.
ULICA TALCEV 1
3250 ROGAŠKA SLATINA, SLOVENIJA

 

ID ZA DDV: SI46716343

  /  Blog novice   /  ROGAŠKA PARTNER PLANICE ŽE VEČ KOT 40 LET

ROGAŠKA PARTNER PLANICE ŽE VEČ KOT 40 LET

Svetovna karavana smučarskih skakalcev se je ponovno zbrala pod Poncami in poteleta na krilih 40.000 navijačev.

Steklarna Rogaška v partnerskem sodelovanju s Planico že več kot 40 let skrbi, da najboljši smučarski skakalci in letalci, prejmejo kristalne pokale narejene v Sloveniji. Za podjetje je sodelovanje v tem projektu izjemno pomembno, saj krepi ugled podjetja, steklarske dejavnosti ter blagovne znamke Rogaška doma in v svetu.

Skozi vsa leta, so steklarski mojstri Steklarne Rogaška izdelali različne pokale. Nekatere od pokalov je možno videte tudi v Rogaški Slatini, v sklopu ‘’hall of fame’’ ki se nahaja v prodajalni PEGAZ v Rogaški Slatini. Hkrati pa načrtujemo, da bogato zgodovino sodelovanja Rogaške in Planice, predstavimo tudi v obliki razstave.

Po 2 letnem premoru, ko v Planici, zaradi korone ni bilo gledalcev, je svetovno skakalno karavano v 3 dneh spremljalo več kot 40.000 gledalcev. Pred malimi zasloni pa si je tekmo ogledalo več kot 820.000 gledalcev. Med junaki poletov v Planici so bili predvsem skakalci Slovenije, ki so dosegali neverjetne daljave, za kar jim iskreno čestitamo.

Nekaj zanimivih dejstvev:

– Steklarna Rogaška je za za tokratni spektakel izdelala 3 komplete pokalov (2 kompleta za posamezno tekmo in enega za ekipno tekmo)
– Teža pokala znaša: 4 kg
– Za izdelavo enega pokala je potrebnih 12 ur ročnega dela
– Pokalom smo z ročnim brušenjem in pozlato dodali čudovit sijaj in izjemno vrednost

Vabjeni k ogledu videa: