Ustvarjamo in plemenitimo ambiente že od leta 1665. V dolgoletni tradiciji Rogaška s privlačnimi ter sodobnimi kristalnimi izdelki plemeniti naše domove ter ponuja nepozabna darila, ki nikoli ne izgubijo sijaja.

STEKLARNA ROGAŠKA D.O.O.
ULICA TALCEV 1
3250 ROGAŠKA SLATINA, SLOVENIJA

 

ID ZA DDV: SI46716343

  /  Blog novice   /  Kako si praznik zaljubljenih naredite poseben?

Kako si praznik zaljubljenih naredite poseben?

Valentinovo je pred vrati in če tudi bomo doma je prav, da si sami pripravimo prijetno vzdušje, s super lepo mizo. V tokratnem prispevku bomo z vami delili nekaj napotkov, na kaj morate biti še posebej pozorni.

Lahko bi rekli, da je vsak dan čudovita priložnost, da se pri pripravi mize posebej potrudimo. Za pripravo mize potrebujemo predvsem domišljijo in voljo. Če pogledamo v domačo vitrino, zagotovo najdemo čudovite kristalne kose. Bogato brušeni kozarci ali sklede, ki so jih za darilo prejeli vaši starši ali stari starši, se prenašajo iz roda v rod in so del družinske dediščine, a se žal redko koristijo.

V kolikor vaš interier narekuje dodatke v modernejših linijah, lahko obiščite katero od prodajaln Rogaška, ki ponujajo raznoliko izbiro ročno izdelanega vrhunskega kristala, angleškega porcelana Royal Doulton in prestižnega danskega porcelana Royal Copehnagen.

Torej na kaj moramo biti pozorni?

Hrana, ki jo boste pripravili si absolutno zasluži lepe krožnike, ustrezne kozarce, lep pribor, prt, sveče in šopek rož. Strah, da bo miza preveč glamurozna je odveč. Pomembno je, da ima vsak kos, ki smo ga postavili na mizo svoj namen – bodisi dekorativen, bodisi uporaben.

Pri izbiri kozarcev bodimo perfekcionisti in za vsak tip pijače izberemo svojega. V kolikor bomo za dobrodošlico pripravili priljubljen koktajl, nikar ne uporabimo vinskega keliha. Za koktajle so primerni visoki kozarci, kozarci za martini ali kozarci za viski.

Za pitje penine uporabimo kelih na peclju. Izbor peninskega keliha je odvisen tudi od izbire penine. Za klasične penine uporabimo ozek peninski kelih, za starejše penine z bolj izrazito aromo pa priporočamo široke peninske kelihe. Pri izbiri vinskih kelihov je odvisno ali boste pili rdeča ali bela vina. Za rdeča vina so čaše širše, medtem ko bela vina pijemo iz čaš tulipanaste oblike. Kozarce lahko uporabite tudi pri pripravi slaščic, ki bodo v kozarcu izgledale res top. Na mizi ne pozabite na kozarce za vodo in vrč z vodo.

Za prijetno in romantično vzdušje dodajte na mizo tudi svečke in svečnike. Kadar je miza večja priporočamo, da izberete svečnike za visoke sveče, če je miza manjša pa naj lep ambient ustvarijo svečniki, s čajnimi svečami. Uporabimo lahko tudi plavajoče sveče, ki jih damo v kristalno skledo. Pomembno je, da z višino svečnikov ne zakrivamo pogleda na osebo, ki sedi nasproti nas.

Kako je z rožami? Moški lahko damo razveselimo s čudovitim šopkom rož. Da se izognemo neprijetni situaciji ‘’kam s šopkom’’, poskrbimo tudi za primerno vazo. Takrat bo vedela, da ste mislili zares na vse. Lepa kristalna vaza bo skupaj s šopkom naredila dogodek še glamuroznejši. Četudi je vaza s šopkom kraljica na mizi, jo postavimo na rob, da ne zakrivamo pogleda na osebo, s katero preživljamo lep večer.

Krožniki so lahko barviti in razigrani, saj se bodo tudi z zelo elegantnim kristalom odlično dopolnjevali. Pomebno je, da prostor v katerem bomo preživeli čas, uredite tako da se boste počutili dobro. Nikar ne pozabite na prijetno glasbo in sveži zrak v prostoru, saj bo druženje tako še prijetneje.