Ustvarjamo in plemenitimo ambiente že od leta 1665. V dolgoletni tradiciji Rogaška s privlačnimi ter sodobnimi kristalnimi izdelki plemeniti naše domove ter ponuja nepozabna darila, ki nikoli ne izgubijo sijaja.

STEKLARNA ROGAŠKA D.O.O.
ULICA TALCEV 1
3250 ROGAŠKA SLATINA, SLOVENIJA

 

ID ZA DDV: SI46716343

  /  Blog novice   /  ČAS ZA KOKTAJL

ČAS ZA KOKTAJL

ZAKLJUČITE POLETJE V STILU IN SI ZAGOTOVITE VSE ZA DOMAČI BARSKI KOTIČEK

Rogaška je v sodelovanju z vrhunskim barmanom, Kevinom Kosom, pripravila 5 koktajlov, s katerimi si lahko popestrite zadnje poletne in prihajajoče jesenske dni.

Kevin je za pripravo koktajlov izbral serijo Avenue, ki je popolna barska serija, katere izdelke morate imeti doma, če se v vas skriva barmanska žilica.

Kevin Kos prihaja iz Rogaške Slatine. Svojo barmansko pot je pričel v kavarni v centru Rogaške Slatine, nato pa se v vrhunskega barmana oblikoval v Niagara Cocktail Baru v Mariboru. Kevin je avtor knjige Niagara Cocktail Book. Kevin je zmagovalec nekaj državnih tekmovanj, zastopal je tudi slovenske barve na Havana Grand Prix na Kubi. Kevin je tudi avtor projekta “Cocktail Time with Kevin Kos”.

Za Rogaško je Kevin Kos pripravil nekaj aktualnih video receptov za poletne koktajle.

Preverite tukaj >>

RECEPTI ZA OSVEŽILNE KOKTAJLE

WHISKY HIGHBALL

  • 50 ml viskija
  • 100 ml gazirane vode

Dekoracija: limonina lupina

 

ESPRESSO MARTINI

  • 50 ml vodke
  • 25 ml kavega likerja
  • 10 ml sladkornega sirupa*
  • 1 espresso

Dekoracija: 3 kavna zrna

OLD FASHIONED

  • 50 ml burbon
  • 1 žlica bogatega sladkornega sirupa*
  • 2 brizga Angostura grenčice

Dekoracija: lupina pomaranče

FRENCH 75

  • 45 ml gina
  • 15 ml limoninega soka
  • 10 ml sladkornega sirupa**
  • Dolijte šampanjec

Dekoracija: lupina limone

GIN & TONIC

  • 50 ml gina
  • 100 ml tonic vode

Dekoracija: botaniki, ki se dobro ujemajo z vašim ginom

* BOGAT SLADKORNI SIRUP

200 g belega sladkorja (ali demerara sladkor za dodatno bogat okus)

100 ml vode

V ponev dodajte sladkor in vodo ter zagrejte na srednjo temperaturo. Mešajte dokler se sladkor ne stopi. Pokrijte in počakajte, da se sirup ohladi, nato natočite v stekleno posodo in nepredušno zaprite. Bogat sladkorni sirup bo v hladilniku zdržal približno tri mesece.

** SLADKORNI SIRUP

100 g belega sladkorja

100 ml vode

V ponev dodajte sladkor in vodo ter zagrejte na srednjo temperaturo. Mešajte dokler se sladkor ne stopi. Pokrijte in počakajte, da se sirup ohladi, nato natočite v stekleno posodo in nepredušno zaprite. Sladkorni sirup bo v hladilniku zdržal približno en mesec.

 

Celotno kolekcijo izdelkov Avenue, ki so bili uporabljeni v zgornjih receptih si lahko ogledate TUKAJ.