Ustvarjamo in plemenitimo ambiente že od leta 1665. V dolgoletni tradiciji Rogaška s privlačnimi ter sodobnimi kristalnimi izdelki plemeniti naše domove ter ponuja nepozabna darila, ki nikoli ne izgubijo sijaja.

STEKLARNA ROGAŠKA D.O.O.
ULICA TALCEV 1
3250 ROGAŠKA SLATINA, SLOVENIJA

 

ID ZA DDV: SI46716343

  /  Blog novice   /  V STEKLARNI ROGAŠKA NA DAN ZEMLJE POSADILI MEDOVITA DREVESA

V STEKLARNI ROGAŠKA NA DAN ZEMLJE POSADILI MEDOVITA DREVESA

Na Dan zemlje se je pred poslopjem Steklarne Rogaška odvil slavnostni dogodek v sklopu projekta Misija Triglavski ledenik v Peking, katerega namen je bil ozavestiti javnost o pomenu problematike globalnega segrevanja planeta, ki lahko ogrozi izvajanje zimskih olimpijskih iger, kot tudi vpliva na življenje prihodnjih generacij. V krajšem kulturnem programu so se predstavili tudi učenci Šolskega centra Rogaška Slatina.

Misija, ki se je pričela novembra 2021, ko je skupina sestavljena iz strokovnjakov Geografskega inštituta Antona Melika, ekipe Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) in Pivovarne Laško povzpela pod zasneženi Triglav in iz ostanka Triglavskega ledenika odvzela vzorec ledu. Pot ledenika, ki je dobil ime TOLI, je ob spremstvu Cirila Komotarja in ekipe, potekala skozi 11 držav v skupni dolžini 13.000 kilometrov. Na končni etapi ledenika, ki je bila v Pekingu na Olimpijskih igrah, se je TOLI ob pozornosti svetovne javnosti stopil v ledeniško vodo. Njegova sprememba agregatnega stanja se je dogajala na prestolu kristala Rogaška. Del ledeniške vode je shranjen v steklenici Rogaška v Slovenskem planinskem muzeju v Mojstrani.

K projektu smo dodali še 3 ekskluzivne spominske stekleničke, ki so napolnjene z ostankom vode staljenega kosa ledenika. Matija Novak, direktor prodaje v Steklarni Rogaška je 2 steklenički izročil predsedniku OKS, g. Bogdanu Gabrovcu, ena od stekleničk pa je postala del zbirk pokalov in nagrad v Hall of fame, ki se nahaja v sklopu prodajnega salona Rogaška.

Kot je poudaril Matija Novak, ”v projektu Triglavski ledenik smo prepoznali izjemno vrednost misije in se poistovetili z njenim sporočilo tudi zato, ker je trajnostna politika ena izmed osnovnih vrednot, ki jih spoštujemo v Steklarni Rogaška d.o.o.

Misija se je zaključila z zasaditvijo 13.000 dreves širom Slovenije. K tem drevesom je svoj delež dodala tudi Steklarna Rogaška. Na zemljišču v okolici tovarne je zasajenih skupno 13 dreves, eno od teh, pa smo zasadili na dogodku, ob navzočnosti Bogdana Gabrovca, predsednika OKS, Matica Švaba, poslovnega direktorja in namestnika generalnega sekretarja OKS, Matije Novaka, direktorja prodaje Steklarne Rogaška d.o.o in Mitje Škrabla, vodja maloprodaje v Steklarni Rogaška

Mitja Škrabl je v nagovoru dejal, da so s sodelovanjem v tej misiji uspeli sestaviti zgodbo, ki bo odslej dostopna tudi zaposlenim v podjetju, poslovnim partnerjem in obiskovalcem prodajalne. ”V Hall of fame, smo ob spominski steklenički z vodo razstavili tudi druge eksponate, kjer je potekalo taljenje TOLIja. Z zasaditvijo dreves, pa v Steklarni Rogaška podpiramo tudi iniciativo lokalnih čebelarjev, ki pozivajo k aktivnemu zasajevanju medovitih dreves.”