Ustvarjamo in plemenitimo ambiente že od leta 1665. V dolgoletni tradiciji Rogaška s privlačnimi ter sodobnimi kristalnimi izdelki plemeniti naše domove ter ponuja nepozabna darila, ki nikoli ne izgubijo sijaja.

STEKLARNA ROGAŠKA D.O.O.
ULICA TALCEV 1
3250 ROGAŠKA SLATINA, SLOVENIJA

 

ID ZA DDV: SI46716343

  /  Blog novice   /  DAN ODPRTIH VRAT ZA MLADINO IN STARŠE

DAN ODPRTIH VRAT ZA MLADINO IN STARŠE

STEKLARNA ROGAŠKA PONOVNO ODPIRA VRATA ZA MLADINO IN STARŠE!

Zaposleni v Steklarni Rogaška smo del globalne skupine Fiskars. Gre za izjemno široko in raznoliko skupino ljudi, ki deluje v 32 državah, na več kot 60 lokacijah. Imamo 350 maloprodajnih trgovin ter 16 lokacij. 942 zaposlenih v Rogaški, Kozjem in Rogatcu opravlja celo paleto različnih poklicev, ki lahko mladim nudijo izziv in poklic v prihodnosti.

V Steklarni Rogaška smo po preživetju težkih časov pred novim izzivom. Ne pestijo nas več izguba trgov, slab razvoj, finančne težave. Temeljni izziv podjetja so postali kadri. Zaradi trenda staranja delovne sile se bo v naslednjih sedmih do osmih letih upokojilo precej ključnih kadrov. Ker želimo še pravočasno omogočiti prenos znanja s strani starejših, izkušenih delavcev na nove generacije, v svoje vrste vabimo mlade, ki so se pripravljeni izučiti za ključe poklice prihodnosti v Rogaški.

V zadnjih štirih letih smo skupaj s Šolskim centrom Rogaška Slatina obudili dva programa in sicer steklarski tehnik ter vajeniški program steklar. Dijake, vpisane v navedena izobraževalna programa tekom šolanja tudi izdatno štipendiramo. Trenutno imamo 42 štipendistov smer steklarski tehnik in 5 štipendistov programu steklar. Kadrovske štipendije znašajo med 200 in 270 EUR mesečno. Dijakom po končanem šolanju zagotavljamo tudi zaposlitev.

Zavedamo se, da je poklicno odločanje mladine na prehodu iz osnovne šole v srednješolsko izobraževanje težka naloga za učence in njihove starše. Mladi slabo poznajo poklice, še posebej tiste, ki so očem bolj skriti. Že tradicionalno se redkeje odločajo za srednje poklicno oziroma naravoslovno-tehnično izobraževanje.

Da bi omogočili mladim in staršem, da od blizu spoznajo različne poklicne možnosti in jim tako nudili dobro popotnico za odločitev, kam usmeriti svojo poklicno pot, smo se pridružili tretjemu vseslovenskemu dogodku Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva za mladino in starše, ki bo letos potekal 29. 11. 2018 ob 16.30.

Na dnevu odprtih vrat vam bomo:

skozi voden ogled proizvodnje podali informacije o naravi dela in procesih, ki pri nas potekajo,predstavili ključne poklice prihodnosti v Steklarni Rogaška (pihalec, brusilec, strojnik, inženir, konstruktor), predstavili vajeniški model in štipendijski shemo za programa steklarski tehnik in steklar.

VABLJENI, DA SVOJO UDELEŽBO NAJAVITE NA www.odkrijsvojtalent.si.

PRIJAVA JE ODPRTA DO ZAPOLNITVE MEST V PODJETJIH.