Ustvarjamo in plemenitimo ambiente že od leta 1665. V dolgoletni tradiciji Rogaška s privlačnimi ter sodobnimi kristalnimi izdelki plemeniti naše domove ter ponuja nepozabna darila, ki nikoli ne izgubijo sijaja.

STEKLARNA ROGAŠKA D.O.O.
ULICA TALCEV 1
3250 ROGAŠKA SLATINA, SLOVENIJA

 

ID ZA DDV: SI46716343

Image Alt

O AVTORICI

Eva Petrič, mednarodno uveljavljena multimedijska vizualna umetnica

Eva Petrič, www.eva-petric-evacuate.com, multimedijska vizualna umetnica, po zaključenem diplomskem delu na Dunaju in magistrskem študiju v Berlinu ustvarja na Dunaju, v New Yorku  in v Ljubljani, kjer v plastenju medijev uporablja fotografijo, video, zvok/glas, instalacije, performans in literaturo kot sredstvo svojega umetniškega izražanja. Za svoje delo, ki ga razstavlja po vsem svetu, je prejela več nagrad in priznanj.

Preseči meje, ki umetnost ločijo od vsakdanjega življenja, jo je spodbudilo v prenos umetniških del z galerijskih sten med ljudi in jo je motiviralo, da je povezala svojo vizijo z izdelki Rogaške.

 

Razstavljeni izdelki nosijo ročno vgravirane podobe, prenesene v vzorec idrijske čipke iz fotografij Eve Petrič iz njenega projekta Siva snov – jezik senc oziroma iz njene prek 1000 strani obsegajoče knjige, ki z jezikom senc vizualizirajo emocije.

»Emocije so kot sence: vsi jih imamo, če hočemo ali ne. V bistvu pripadamo skupnosti senc, ki spremljajo in sprejemajo vsakogar med nami – čeprav jih pogosto ne opazimo. Podobno je z emocijami: kot sence so tudi emocije neoprijemljive, z izmuzljivim značajem nas rade zavajajo: so kot vijuge v moji senčni podobi, preneseni v idrijsko čipko, ki prehajajo iz črnega v belo in negativnega v pozitivno… Ujete v kristal odsevajo tradicijo in dediščino idrijske čipke in jo z univerzalnostjo in vsečasnostjo senc iz moje periodične tabele senčnih emocij umeščajo v sodobni globalizirani svet.«

(Eva Petrič)