Ustvarjamo in plemenitimo ambiente že od leta 1665. V dolgoletni tradiciji Rogaška s privlačnimi ter sodobnimi kristalnimi izdelki plemeniti naše domove ter ponuja nepozabna darila, ki nikoli ne izgubijo sijaja.

STEKLARNA ROGAŠKA D.O.O.
ULICA TALCEV 1
3250 ROGAŠKA SLATINA, SLOVENIJA

 

ID ZA DDV: SI46716343

  /  Blog novice   /  NAJBOLJŠI PRAZNIČNI COCKTAILI

NAJBOLJŠI PRAZNIČNI COCKTAILI

Da si lahko vsaj delno pričarate vonj s prazničnih ulic, kjer neskončno diši iz še tako skritih kotičkov, smo za vas pripravili 4 izbrane praznične coctaile, ki si jih lahko pripravite doma. Preverite recepte, ki jih je sestavil vrhunski barman Kevin Kos. Pri pripravi coctailov je uporabljal tudi kristalne izdelke serije Diamond in Avenue.

HOT TODDY

Slika1
  • 30 ml viski
  • 10 ml bogat demerara sirup*
  • 7 ml limonin sok
  • vroča voda do vrha

Dekoracija: limonina lupina s klinčki

Za pripravo je uporabljena skodelica za topli napitek Diamond

SAZERAC

Sazerac1
  • 50 ml konjak ali ržen viski
  • 1 barska žlica bogat sladkorni sirup*
  • 3 brizgi Peychaud’s bitterji
  • absint oblit v notranjem delu kozarca

Dekoracija: limonina lupina

Za pripravo je uporabljena kozarec za whisky Diamond.

HANKY PANKY

Slika3
  • 45 ml gin
  • 45 ml sladki vermut
  • 1 barska žlica Fernet Branca

Dekoracija: pomarančna lupina

Za pripravo je uporabljena kozarec za belo vino Diamond

GIN & TONIC

Slika4
  • 50 ml gina
  • 100 ml tonic vode

Dekoracija: botaniki, ki se dobro ujemajo z vašim ginom

Za pripravo je uporabljena kozarec za gin Avenue.

EGG NOG

Eggnog1
  • 1 jajce
  • 30 g sladkor
  • 30 ml brandy
  • 30 ml rum
  • 90 ml mleko
  • 60 ml smetana

Dekoracija: nariban muškatni orešček

Za pripravo je uporabljena skodelica za tople napitke Diamond

Recept za BOGAT SLADKORNI SIRUP

  • 200 g bel sladkor (ali demerara sladkor za dodatno bogat okus)
  • 100 ml voda

V ponev dodajte sladkor in vodo ter zagrejte na srednjo temperaturo. Mešajte dokler se sladkor ne stopi. Pokrijte in počakajte, da se sirup ohladi, nato natočite v stekleno posodo in nepredušno zaprite. Bogat sladkorni sirup bo v hladilniku zdržal približno tri mesece.