![](https://steklarna-rogaska.si/wp-content/uploads/2020/12/Eggnog1-1-scaled-e1607677989202.jpg)
NAJBOLJŠI PRAZNIČNI COCKTAILI
Da si lahko vsaj delno pričarate vonj s prazničnih ulic, kjer neskončno diši iz še tako skritih kotičkov, smo za vas pripravili 4 izbrane praznične coctaile, ki si jih lahko pripravite doma. Preverite recepte, ki jih je sestavil vrhunski barman Kevin Kos. Pri pripravi coctailov je uporabljal tudi kristalne izdelke serije Diamond in Avenue.
HOT TODDY
![Slika1 Slika1](https://steklarna-rogaska.si/wp-content/uploads/2020/12/Slika1-600x400.jpg)
- 30 ml viski
- 10 ml bogat demerara sirup*
- 7 ml limonin sok
- vroča voda do vrha
Dekoracija: limonina lupina s klinčki
Za pripravo je uporabljena skodelica za topli napitek Diamond
SAZERAC
![Sazerac1 Sazerac1](https://steklarna-rogaska.si/wp-content/uploads/2020/12/Sazerac1-scaled-600x400.jpg)
- 50 ml konjak ali ržen viski
- 1 barska žlica bogat sladkorni sirup*
- 3 brizgi Peychaud’s bitterji
- absint oblit v notranjem delu kozarca
Dekoracija: limonina lupina
Za pripravo je uporabljena kozarec za whisky Diamond.
HANKY PANKY
![Slika3 Slika3](https://steklarna-rogaska.si/wp-content/uploads/2020/12/Slika3-600x400.jpg)
- 45 ml gin
- 45 ml sladki vermut
- 1 barska žlica Fernet Branca
Dekoracija: pomarančna lupina
Za pripravo je uporabljena kozarec za belo vino Diamond
GIN & TONIC
![Slika4 Slika4](https://steklarna-rogaska.si/wp-content/uploads/2020/12/Slika4-600x400.jpg)
- 50 ml gina
- 100 ml tonic vode
Dekoracija: botaniki, ki se dobro ujemajo z vašim ginom
Za pripravo je uporabljena kozarec za gin Avenue.
EGG NOG
![Eggnog1 Eggnog1](https://steklarna-rogaska.si/wp-content/uploads/2020/12/Eggnog1-scaled-600x400.jpg)
- 1 jajce
- 30 g sladkor
- 30 ml brandy
- 30 ml rum
- 90 ml mleko
- 60 ml smetana
Dekoracija: nariban muškatni orešček
Za pripravo je uporabljena skodelica za tople napitke Diamond
Recept za BOGAT SLADKORNI SIRUP
- 200 g bel sladkor (ali demerara sladkor za dodatno bogat okus)
- 100 ml voda
V ponev dodajte sladkor in vodo ter zagrejte na srednjo temperaturo. Mešajte dokler se sladkor ne stopi. Pokrijte in počakajte, da se sirup ohladi, nato natočite v stekleno posodo in nepredušno zaprite. Bogat sladkorni sirup bo v hladilniku zdržal približno tri mesece.