Ustvarjamo in plemenitimo ambiente že od leta 1665. V dolgoletni tradiciji Rogaška s privlačnimi ter sodobnimi kristalnimi izdelki plemeniti naše domove ter ponuja nepozabna darila, ki nikoli ne izgubijo sijaja.

STEKLARNA ROGAŠKA D.O.O.
ULICA TALCEV 1
3250 ROGAŠKA SLATINA, SLOVENIJA

 

ID ZA DDV: SI46716343

  /  Blog novice   /  KAKO USTVARITI ELEGANTEN POGRINJEK

KAKO USTVARITI ELEGANTEN POGRINJEK

Star slovenski pregovor pravi: “Če praznike zapustiš, zapustijo praznike tebe”. In morali bi ga večkrat ponoviti v mislih, kajti ravno prazniki so tisti, ki nam pomagajo ohraniti družinske in prijateljske vezi, prazniki so tisti, zaradi katerih izstopimo iz vsakdanjega dneva v poseben dan.

Za poseben dan, ko se zbere družina ali prijatelji, je zelo pomembno da pripravimo lepo servirano miza. Z lepo servirano mizo ustvarimo prijeten ambient in dvignemo razpoloženje med gosti. Z vami tokrat delimo nekaj nasvetov, kako pripraviti elegantni pogrinjek.

USTVARITE PRIJETEN PROSTOR

Serviranje je prilagojeno dogodku, letnemu času in hrani, ki jo bomo pripravili. Z nekaj domišljije in kombiniranjem barv, lahko ustvarite čudovito stilirano mizo.

Da bo pogrinjek prišel do izraza na mizi, moramo izbrati ustrezen prt, dodati cvetje v primernih vazah in izbrati primerne krožnike, kozarce ter druge dodatke, ki jih lahko kombinibramo na mizi.

Za ta pogrinjek smo izbrali črni prt, ki je poudaril eleganco kristala Rogaška in belega porcelana Royal Copenhagen, ki z nežnim ročno narisanim modrim vzorcem ustvari na mizi plemenitost in posebnost.

Prepoznavni danski vzorec Blue Fluted Mega, modrih linij, je na mizi poudarjen s papirnato harmoniko, ki jo lahko enostavno ustvarite doma. S tem dodate tudi kanček japonske tematike, ki se na pogrinjku kaže zelo diskretno, a vendar elegantno.

Na mizi se s porcelanom prepletajo kristalni izdelki Rogaška. Za pitje pijače  smo izbrali gladke in  elegantne vinske kelihe iz kolekcije Armonia in Aurea. Da se izognemo dileme kateri kozarec izbrati, priporočamo degustacijski kelih Armonia. Za dobrodošlico lahko postrežete aperitiv v kozarcu Aurea. Ob sladici se prileže tudi kozarec penine ali kozarec sladkega vina, za kar smo izbrali peninski kelih Armonia oz. kelih za sladka vina Aurea. Voda je obvezna spremljevalka večera. Za vodo smo izbrali modre kozarce iz kolekcije Monaco.

Če ste ljubitelj klasike, smo izbrali dve izjemni kolekciji vinskih kelihov, brezčasno Galio in Aulide z platiniranim robom.

NE POZABITE NA DEKORATIVNE DODATKE

Glede na tematiko dogodka, se z dekorativnimi dodatki lahko igrate, vendar naj ti ne motijo udobja vaših gostov. Na mizo postavite šopek rož v ustrezni vazi. Šopek naj bo naraven. Pomembno je in naj ne moti pogleda med gosti. Mi smo izbrali 25 cm vazo Crown Jewel v modri barvi, ki se barvno dopolni z motivom na porcelanu.

Sveče naredijo prostor toplejši in prijetnejši. Lahko izbirate med svečniki za klasične sveče, ki bodo izstopali na mizi, ali čajne svečke, ki bodo zgolj dopolnile ambient. Mi smo izbrali svečnik Crown Jewel.

Za potrebe dopolnitve mize smo dodali tudi krožnike in skodelice iz kolekcije Crown Jewel in Polar light.

Idejo za pogrinjek je pripravila Viktorija Tsukanova, študentka podiplomskega študija za notranje oblikovanje v Trzinu! Pogrinjek je na ogled v razstavno prodajnem salonu Rogaška v Ljubljani na Mestnem trgu 22.

Ocenite kako vam je predstavljeni pogrinjek všeč in napišite svoj komentar.

Napišite komentar