Armonia na kulinaričnih večerih
Spletno mesto O vinu je pripravila niz izvrstnih večerov, kjer so se predstavili vrhunski kulinarični mojstri in vrhunski pridelovalci slovenskih vin. Na pravljično zasneženem Bledu se je odvil gourmet večer, kjer so se udeleženci dogodka so se razvajali ob odličnih vinih Marka Kristančiča in Primoža Lavrenčiča. Ob najlepšem slovenskem jezeru je a vrhunsko kulinariko poskrbel chef Simon Bertoncelj, čigar kulinarične mojstrovine so bile nagrajene s prestižnim priznanjem The Michelin Plate (Michelinov krožnik), medtem ko mu je vodnik Gault & Millau podelil tri kape.
V Ljubljani, v restavraciji Strelec je potekal eden izmed Sommelierskih dvobojev, kjer so udeleženci uživali v izjemnih kreacijah chefa Igorja Jagodica in v izjemnem ambientu Strelčeve gostoljubnosti. Poseben presežek večera pa je gotovo bila družba dveh vrhunskih sommelierjev – Nine Bratovž in Roka Kerina. Tudi tokrat so bili gosti bili priča pravi sommelierski pravljici!
Partner kulinaričnih dogodkov, kjer vrhunsko kulinariko spremlja vino najvišje kakovosti, so tudi kristalni kelihi Armonia, ki jih izdelujemo v Steklarni Rogaška. Prednost kelihov Armonia je sposobnost hitrega razvoja arom v vinu. Namreč inovativno ugreznjeno dno poskrbi, da vino razvije svojo pravo aromo kar dvakrat hitreje kot v običajnem kelihu.
Avtorji fotografij: Ovinu.si, Aleš Beno, Jure Makovec