Ustvarjamo in plemenitimo ambiente že od leta 1665. V dolgoletni tradiciji Rogaška s privlačnimi ter sodobnimi kristalnimi izdelki plemeniti naše domove ter ponuja nepozabna darila, ki nikoli ne izgubijo sijaja.

STEKLARNA ROGAŠKA D.O.O.
ULICA TALCEV 1
3250 ROGAŠKA SLATINA, SLOVENIJA

 

ID ZA DDV: SI46716343

  /  Blog novice   /  Vinsko kulinarično popotovanje

Vinsko kulinarično popotovanje

Po poletni vinskih popotovanjih pred prodajalno Rogaška na Mestnem trgu, se sedaj selimo v čudovit ambient prodajnega salona, kjer se bomo med sijajem kristala prepustili razvajati izbranim slovenski vinom ekološke pridelave. Tokratna gosta Matej ZARO in Uroš ROJAC. Večer bo kulinarično obogatila kavarna SISI.

Uroš Rojac ima vinograde na vzpetinah nad Izolo in nad dolino Drnice, ki je obrnjena na jug.

Je med prvimi v Sloveniji, ki je za svoje vinograde in vino pridobil ekološki certifikat. Njegovi poglavitni sorti sta istrska malvazija in refošk. Obdeluje 17 ha vinogradov na nadmorski višini med 150 in 240 metrov.

Družina Zaro ima skoraj vse vinograde v celotnem izolskem amfiteatru s pogledom na mesto in zaliv. Pridelujejo različne sorte, največ je malvazije in refoška. Matej Zaro je mladi prevzemnik, ki stavi na elegantna vina iz grozdja, ki je zorelo s pogledom na morje. Obdelujejo 20 ha vinogradov na nadmorski višini od 50 do 250 metrov.

Na potovanju boste imeli priložnost poizkusiti do 10 vzorcev vin, katere boste lahko povezali z mediteransko obarvano finger-food kulinarično izkušnjo. Prav tako boste imeli priložnost izvedeti marsikaj zanimivega iz sveta nastanka kristalnih izdelkov Rogaška in skrivnosti pridelave ekoloških vin.

Udeležba na dogodku je možna ob nakupu vstopnice in predhodni rezervaciji na 01 241 27 01.

Nakup vstopnic je možen v prodajnem salonu Rogaška na Mestnem trgu 22 v Ljubljani ali preko e-pošte na prodajalna.ljubljana@fiskars.com

Cena vstopnic:
Redna cena: 30 € po 15.9.2022
Early bird: 25 € do 15.9.2022

Organizatorji dogodka: Steklarna Rogaška d.o.o, Vinoteco.si