Ustvarjamo in plemenitimo ambiente že od leta 1665. V dolgoletni tradiciji Rogaška s privlačnimi ter sodobnimi kristalnimi izdelki plemeniti naše domove ter ponuja nepozabna darila, ki nikoli ne izgubijo sijaja.

STEKLARNA ROGAŠKA D.O.O.
ULICA TALCEV 1
3250 ROGAŠKA SLATINA, SLOVENIJA

 

ID ZA DDV: SI46716343

Image Alt

NAŠE DELO JE NAŠ PONOS

VODEN OGLED STEKLARNE ROGAŠKA

Turistična pot Steklarne Rogaška je edinstveno doživetje, ki ste ga lahko deležni ob obisku Rogaške Slatine. Vabljeni da si v živo ogledate, kako nastajajo vrhunski kristalni izdelki Steklarne Rogaška, ki plemenitijo ambiente po vsem svetu.
Skupaj z vodnikom, si boste ogledali celoten proizvodni proces in občudovali mojstrstvo in umetnost obdelave stekla.

V času ogleda vam s ponosom pokažemo tudi ʻHall of Fameʼ, kjer je razstavljenih več kot 20 unikatnih protokolarnih daril in pokalov, ki jih prejmejo vrhunski športniki, estradniki, politiki in eminentne osebnosti. Ogled zaključimo v prodajalni Pegasus Rogaška, ki je tudi največji razstavni salon izdelkov Rogaška na svetu. Z nakupom vstopnice prejmete dobropis, ki ga lahko unovčite na dan ogleda v prodajalni Pegasus Rogaška Slatina, za nakup izdelkov. Kristalni izdelek je čudovit spomin na obisk Rogaške Slatine.

CENIK:

TIP VSTOPNICE CENA DARILO OB NAKUPU (dobropis)
ODRASLI – POSAMEZNIKI 8 € 4 €
ODRASLI – SKUPINA 7 € 4 €
OTROCI – POSAMEZNIKI 3 € 2 €
OTROCI – SKUPINA* 2 € 2 €
OTROCI DO 6 LET BREZPLAČNO
DRUŽINSKA (2 ODRASLA, do 3 otroci iste družine) 20 € 10 €

 Za obisk nam pišite na obisk.rogaska@fiskars.com ali se prijavite na spodnjem obrazcu.

Potek poti

V času ogleda boste:
 Izvedeli več o pripravi osnovnih surovin,
 občudovali steklarske mojstre pri pihanju in oblikovanja stekla,
 videli, kako umetniki z ročnimi brusi dodajajo kristalu neprecenljiv sijaj in
 kako nastajajo čudovite dekoracije na kristalu Rogaška

Obvestilo

Spoštovani obiskovalci, da bo obisk varen za vas in za nas, vas prosimo, da ob obisku upoštevate navodila za obiskovalce in priporočila vodnikov. Za dodatne informacije lahko pišete na e-naslov: valerija.kovac@fiskars.com ali pa pokličete na tel. št. 03 818 02 05.
Veseli bomo vašega obiska!

PIHANJE

Pihalci na steklarskih pipah oblikujejo žarečo kristalno talino in ji s pihanjem v ročno izdelane lesene kalupe dobesedno vdihnejo dokončno obliko.

BRUŠENJE

Dekorativno brušenje daje kristalu dokončno podobo in značilen sijaj. Najrazličnejši brusni vzorci nastajajo ob stiku z diamantnimi brusnimi ploščami.

POKALI

Kristal iz Rogaške je pustil svoj pečat že na številnih protokolarnih darilih, pokalih svetovnih tekmovanj ter na rdeči preprogi – vabljeni, da si jih pobližje ogledate!

OBIŠČITE NAS

Ogledi se izvajajo vsak delovnik med 8. in 13. uro. Ogledi popoldne in ob sobotah so možni po predhodni najavi. Vodenje izvajamo v slovenskem jeziku. Ob predhodni najavi je vodenje možno tudi v angleškem ali nemškem jeziku.
Na vodene oglede se je potrebno predhodno najaviti na elektronski naslov: obisk.rogaska@fiskars.com

ROGAŠKA
SLATINA

Rogaška Slatina, slovensko naravno zdravilišče z bogato tradicijo, je danes prestižna turistična destinacija, ki navdušuje turiste in popotnike s celega sveta.
Po legendi je krilati konj Pegaz s sunkom kopita odprl čudežni rogaški vrelec z zdravilno močjo. Z nastankom zdravilišča se je začelo razvijati tudi steklarstvo, ki je močno vplivalo na celoten razvoj slatinske kulture in gospodarstva. Steklarna Rogaška je odprla svoja vrata leta 1927 in tako združila naravo in človeka v mojstrovine svetovnega slovesa.