Ustvarjamo in plemenitimo ambiente že od leta 1665. V dolgoletni tradiciji Rogaška s privlačnimi ter sodobnimi kristalnimi izdelki plemeniti naše domove ter ponuja nepozabna darila, ki nikoli ne izgubijo sijaja.

STEKLARNA ROGAŠKA D.O.O.
ULICA TALCEV 1
3250 ROGAŠKA SLATINA, SLOVENIJA

 

ID ZA DDV: SI46716343

  /  Blog novice   /  KRISTAL NAJLEPŠE SIJE V DRUŽBI NAJBOLJŠIH SVETOVNIH SMUČARK

KRISTAL NAJLEPŠE SIJE V DRUŽBI NAJBOLJŠIH SVETOVNIH SMUČARK

V Steklarni Rogaška vsako sezono s ponosom izdelajo kristalno krono Snežne kraljice, ki že več kot desetletje okrasi najboljše slalomistke na Sljemenu.

Ali ste vedeli, da gre krona Snežne kraljice kar prek 22 skrbnih parov rok, preden zapusti Steklarno? Proizvodni proces se začne pri steklarski peči, kjer mojstri steklopihalci oblikujejo žarečo stekleno talino. Vsak korak v procesu je timsko delo, kjer starejši mojstri učijo mlajše vajence, saj je oblikovanje kristala zahtevna tradicija, ki se prenaša iz generacije v generacijo.  Steklobrusilci s posebnimi diamnatnimi brusi poskrbijo za precizne oblike, ki dajo kristalu prepoznaven lesk. Prav vsak gradnik krone je po natančnem brušenju še ročno spoliran s pomočjo trakov iz filca. Vrhunsko izdelana kristalna krona Snow Queen Trophy je tako sestavljena iz 38 kosov kristala. Doslej si jo je največkrat nadela Avstrijka Mariles Schild (kar štirikrat), sledita pa ji Finka Tanja Poutiainen ter Američanka Mikaela Shiffrin z dvakrat osvojenima kronama.  Med moškimi smučarji jo je Avstrijec Marcel Hirscher prejel trikrat.