Busines To Busines (B2B)

Današnji vpliv sodobnih tehnologij proizvodnje in oblikovanja kristalnih izdelkov narekujejo svoje in tudi v Steklarni Rogaška svoj razvoj, oblikovanje in ponudbo prilagajamo zahtevam in povpraševanju trga, z dolgoletnimi izkušnjami pa ga tudi uspešno kreiramo.

Znani smo po tem, da lahko odjemalec oziroma potencialni partner na enem mestu dobi res široko paleto izdelkov iz kristala in kristalina v visokem srednjem, višjem in tudi najvišjem kakovostnem razredu. Pa naj gre za ročno, strojno ali kombinirano proizvodnjo, brušeno ali gladko, v unikatni, kot tudi malo do srednje serijski proizvodnji. Tako zahteven asortiment, ki je večinoma ročne izdelave, proizvaja vse manj steklarn po svetu.

PONUDBA

  • Razvoj dizajna – na podlagi želja naročnika/kupca izpeljemo celoten proces realizacije produkta - od faze zamisli in tehnološkega razvoja do končnega izdelka. Velja tudi za unikatne kose.
  • Izdelava kristalnih izdelkov v serijah po naročilu.
  • Izredni darilni program: protokolarna darila, športna priznanja, pokali ...
  • Unikatni luksuzni izdelki po naročilu.
  • Poslovna darila.
  • Izdelava embalaže za pakiranje lastnih izdelkov.

PROIZVODNJA

  • Ročna, strojna ali kombinirana proizvodnja z uporabo klasičnih in sodobnih tehnologij za izpeljavo najzahtevnejših izvedb.
  • Unikatna ali malo do srednje serijska proizvodnja.
  • Izdelki obsežnejše serijske proizvodnje po dogovoru z naročniki (naši naročniki so tuje prestižne blagovne znamke).

TRG
Dolga leta smo s pretežnim deležem proizvodnje usmerjeni v izvoz na najzahtevnejša tuja tržišča, zadnja leta pa ta delež dosega več kot 90%. Najpomembnejši kupci so Irska (31.8%), ZDA (18.1%), Italija (10.0%), Nemčija (9.4%), Iran (5.9%), Saudska Arabija, Švedska, Velika Britanija, Grčija, Japonska pa tudi druge dežele. Ta podatek pove, da gre za res kakovostno proizvodnjo. Proizvodne kapacitete, ki smo jih zadnje dve leti precej razširili, omogočajo proizvodnjo 7,5 mio steklenih izdelkov od tega približno 3 – 3,5 mio kosov svinčenega brušenega stekla in 4 mio kosov izdelkov iz kristalina in svinčenega gladkega stekla. 


Steklarna Rogaška se ukvarja s proizvodnjo steklenih izdelkov iz kristala - svinčenega stekla (24% svinca) in iz kristalina (komercialni izraz za natrijevo-kalijevo steklo z manjšo 2-5% vsebnostjo svinca). Poleg tega za pakiranje lastnih izdelkov izdelujemo tudi embalažo, lahko pa te kapacitete ponudimo tudi ostalim podjetjem s potrebami po pakiranju.