WWRD je prevzel Steklarno Rogaško

WWRD z veseljem objavlja, da so danes dokončno prevzeli družbo Steklarna Rogaška d.d. (“Rogaška”) in njene odvisne družbe v ZDA, Sloveniji in na Hrvaškem.

Rogaška z dediščino vse od leta 1927 in slovesom tradicije steklarskih veščin ter sodobnega oblikovanja izdelkov predstavlja veliko obogatitev WWRD-jevega svetovnega portfelja luksuznih blagovnih znamk za dom in visok življenjski slog.

Rogaška ima eno najkakovostnejših proizvodenj kristala na svetu in prevzem take tovarne z velikim obsegom in raznolikimi zmožnostmi odlično dopolnjuje najsodobnejše proizvajalne zmogljivosti, ki jih ima WWRD na Irskem v steklarni House of Waterford Crystal.

Izvršni direktor WWRD, Pierre de Villeméjane, je dejal “Kot največji kupec Rogaške smo se odločili povezati z najboljšim proizvajalcev kristala in si tako zagotoviti dolgoročno oskrbo s premijskimi kristalnimi izdelki v panogi. S svojo zgodovino, mojstrsko spretnostjo, obsežnim izborom izdelkov in zmožnostjo inovativnega oblikovanja predstavlja Rogaška odlično dopolnitev za WWRD.”

Davor Šenija se takoj poslavlja od družbe, v kateri je bil predsednik uprave od leta 2007. Gospod Šenija je vodil Rogaško v izjemno težkih časih in odhaja z zavestjo, da je pomagal zagotoviti trdnejšo prihodnost za Rogaško in vse njene deležnike. Novi direktor dejavnosti Rogaške in predsednik uprave je Jim Walsh. Gospod Walsh dela v industriji kristala že 33 let in zaseda eno od vodilnih delovnih mest v WWRD.

Pripomba urednikov:
Rogaška je bila ustanovljena v Rogaški Slatini, Slovenija, leta 1927, proizvodnja stekla pa je v tej regiji uveljavljena od leta 1665. Rogaška proizvaja širok izbor izdelkov iz kristala, kristalina in barvnega stekla in jih prodaja različnim strankam s trgovskimi blagovnimi znamkami. Rogaška je zelo uspešna tudi z lastno blagovno znamko in prodaja svoje izdelke v lastnih trgovinah na drobno, prek mreže distributerjev in neposredno veleblagovnicam. Družba zaposluje 900 ljudi po vsem svetu. Distribucijske odvisne družbe Rogaške so v ZDA in na Hrvaškem.

WWRD je vodilni dobavitelj luksuznih izdelkov za dom in visok življenjski slog po vsem svetu in proizvaja, distribuira in prodaja uveljavljene blagovne znamke, med katerimi so tudi Wedgwood, Waterford, Royal Doulton, Royal Albert in Johnson Brothers. WWRD vzdržuje edinstvene licenčne dogovore z nekaterimi priznanimi inovatorji na trgu izdelkov za dom in visok življenjski slog, kot so Vera Wang, Jasper Conran, Monique L’huillier, John Rocha in Gordon Ramsay. Njihove izdelke prodajajo premijske veleblagovnice in neodvisni trgovci in veletrgovci po vsem svetu, med drugim v Združenih državah, Združenem kraljestvu, Irski, Japonski, Kanadi, Avstraliji, Tajski, Hongkongu in Kitajski. Družba ima 2.800 zaposlenih po vsem svetu.

Za dodatne informacije se , prosimo, obrnite na:
Judito Vrečar 031 612 162
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.