Lenox - Oglejte si ponudbo ameriškega porcelana

Na spletnih straneh Steklarne Rogaška si lahko poleg kristalnih izdelkov ogledate tudi ponudbo ameriškega porcelana Lenox, ki je na voljo samo v lastnih prodajalnah in salonih Rogaška:

  • LJUBLJANA – Mestni trg 22,
  • ROGAŠKA SLATINA - Zdraviliški trg 22 in Ulica talcev 1,
  • KOPER – Čevljarska ulica 15.

Za ogled ponudbe Lenox kliknite na logotip LENOX v rubriki Aktualno v levem spodnjem delu strani.

KAJ JE LENOX? Ameriška korporacija Lenox je vodilna znamka v Združenih državah in ena izmed vodilnih svetovnih proizvajalk kakovostnega namiznega posodja, daril in zbirateljskih kosov iz porcelana in kristala. Začetek podjetja Lenox sega v davno leto 1889, izjemen korak v prepoznavnosti porcelana Lenox pa se je zgodil z naročilom ameriškega predsednika Wilsona. Predsednik Wilson in ga. Wilson sta leta 1918 naročila uradni državni servis, skupno 1.700 kosov, s čimer je Lenox postal prvi ameriški porcelan, ki je krasil predsednikovo mizo. In še vedno je edini ameriški porcelan, ki je že več kot 90 let stalno v uporabi v Beli hiši. Po Wilsonu so bili izdelani novi servisi za pet naslednjih predsednikov: za Franklina D. Roosevelta (1934), Trumana (1951), Reagana (1981), Clintona (2000) in Busha (2009). Fini porcelan Lenox okrasijo ročno. Odvisno od izdelka je možno okraševanje s platino, s 24-karatnim zlatom ali samo z dragocenim emajlom, oziroma v kombinaciji vseh naštetih. Zaščitni znak izdelkov Lenox je izredna kakovost in umetelnost vsakega posameznega kosa. Pri izdelavi jih vodijo zelo visoki standardi kakovosti, na primer – posteklitev: prvo žganje poteka 9 ur pri 2290 stopinjah Celzija, da izdelek postane prosojen, nato gre po vsaki fazi okraševanja izdelek v ponovno žganje, sledi še glaziranje, s katerim izdelek postane odpornejši kot običajno. Porcelan izdelan po omenjenem postopku imenujejo »Bone China« in predstavlja najvišjo kakovost med porcelanom.

LENOX IZVEN ZDA Izven ZDA izdelke znamke Lenox najdete tudi v Koreji, na Japonskem, v Avstraliji, lepoto in umetelnost finega namiznega posodja Lenox, pa so predstavili tudi državljanom Kitajske. V Evropi njihove izdelke najdete v najboljših trgovinah in veleblagovnicah v Italiji, Franciji, Avstriji, Nemčiji, Turčiji, Grčiji in na Poljskem, zdaj pa fini namizni porcelan Lenox najdete tudi v Sloveniji in sicer pod okriljem Steklarne Rogaška d.d.

Razlog za zastopstvo namiznega porcelana Lenox je dolgoletno sodelovanje Rogaške in Lenoxa na področju kristala, ter odlično ujemanje njihove kakovosti in dizajna porcelana z našimi kristalnimi kolekcijami. Poleg tega smo želeli dopolniti našo ponudbo kristala in kupcem ponuditi popolno eleganco in sozvočje namiznega posodja. Izjemno ujemanje enega in drugega, kristala Rogaška in porcelana Lenox, si lahko ogledate v naših prodajalnah.

KOMU JE NAMENJEN PORCELAN LENOX? Podjetje Lenox nudi celotno linijo namiznega posodja za družinske pogostitve, izjemne zabave s prijatelji in intimne večerje za dva. Ne glede na to, ali gre za formalno ali neformalno, vsakdanjo priložnost, je Lenox prava izbira za vašo mizo. Fini porcelan Lenox je namenjen uporabi in uživanju ter bo zagotovo postal družinska dediščina za prihodnje generacije.

V lastnih prodajalnah Rogaška je naprodaj več kolekcij resnično elegantnega porcelana, ki zagotovo pokrivajo vse okuse. Od navihano poslikane in oblikovane serije »Butterfly Meadow« za mladostno razpoložene duše, do stroge, formalne, lahko rečemo tudi protokolarno oblikovane in s 24-karatnim zlatom okrašene serije »Westchester« za izredno slavnostne pogrinjke. V ponudbi najdete tudi povsem čiste bele linije »Tin Can Alley« ali pa serije z modernejšimi vzorci, primernimi za nevesto današnjega dne, na primer serijo »Opal Innocence« s čudovito razpršenimi belimi točkami iz emajla in platinastimi poudarki.